De nieuwe spelregels in the world of work in 2021 and beyond – met Rik Vera #88

  • >
  • De nieuwe spelregels in the world of work in 2021 and beyond – met Rik Vera #88
  • Wat is een smart ecoysteem?
  • Waarom moet ieder bedrijf een ecosysteem bouwen en wat betekent dit voor HR?
  • Wat is de grootste fout die HR moet vermijden als het gaat over remote work?
  • Wat is dé ultieme vraag die ieder HR professional zich moet stellen?
  • En waarom is het niet erg als je klok niet het juiste uur aangeeft? 


Dat ontdek je in deze allereerste aflevering van seizoen 2 van Brainpickings, dé Podcast show voor HR professionals en leidinggevenden. Want ik kruip in het hoofd van Rik Vera die ook in seizoen 1 van Brainpickings de spits mocht afbijten.

Rik omschrijft zichzelf als een ALL-coholic, iemand die ‘als een spons’ alle informatie die hij hoort, ziet of voelt wil hamsteren. Hij heeft daar zelfs een app voor op zijn smartphone waarmee hij vanop afstand kan printen. Als hij dan op kantoor komt, sorteert hij al die informatie in dozen. En daar  komt geregeld een boek uit. Zoals dit najaar: The Guide to the Ecosystem Economy. Een doe-boek deze keer, dat al struikelend geschreven werd, verrijkt met schetsen die hij zelf getekend heeft.

In deze podcast hebben we het natuurlijk over zijn boek en waarom een boek nooit af kan zijn. Over slimme ecosystemen en waarom dat eigenlijk niets nieuws onder de zon is. Over remote work en waarom dat polarisering en ongelijkheid in de hand kan werken. Over legoblokken en of je nu al dan niet de blokken in één grote doos mag gooien. Over LAT-relaties. Over het nieuwe werken dat eigenlijk niet het nieuwe werken is. Over het hybride werken en waarom hij een absolute afkeer heeft van die term. En wat je als bedrijf ab-so-luut moet begrijpen als je wendbaar en fluïde wil zijn.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR