Bied net als Univé bedrijfshulpverlening training voor ál je medewerkers 

Hoe gaan jouw medewerkers om met veiligheid op de werkvloer? Veiligheid is namelijk niet alleen de verantwoordelijkheid van de bedrijfshulpverlening (BHV). Al je medewerkers horen te weten hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan. Daarom heeft SkillsTown een op maat te maken online training ontworpen voor al je medewerkers, om veiligheid op de werkvloer te bevorderen.  

Univé besteedt veel aandacht aan veiligheid op de werkvloer en zet dan ook vol enthousiasme deze training in binnen hun organisatie. Jacqueline van der Hoek, Opleidingscoördinator bij Univé, deelt graag samen met de Content manager van SkillsTown, Karin Bremer, hoe zij deze op maat gemaakte training hebben ontworpen en ingezet.  

Veiligheid voor alle medewerkers

Het is belangrijk dat iedereen weet wat ze kunnen doen in het geval van een calamiteit op de werkvloer. Binnen Univé is veiligheid dan ook een belangrijk onderwerp. Jacqueline vertelt: “Onze missie is om bij te dragen aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van elkaar. We hebben een grote groep BHV’ers binnen Univé. Door middel van nieuwsberichten schenken we regelmatig aandacht aan dit onderwerp. De e-learning module van SkillsTown is een mooie vervolgstap om echt iedereen binnen de organisatie bekend te maken met veiligheid en de BHV teams. Zo krijgt veiligheid een breder draagvlak.” 

Er zijn namelijk dingen waarvan je wilt dat iedere medewerker die weet, zeker als het gaat om veiligheid. Karin deelt: “De e-learning module ‘Bedrijfshulpverlening voor alle medewerkers’ hebben we gemaakt met het doel dat je als medewerker een geruster gevoel hebt voor het geval er iets gebeurt op de werkvloer. Het is ontzettend belangrijk om te weten waar je de dichtstbijzijnde AED kan vinden. Of dat je bijvoorbeeld weet wat je moet doen als je collega per ongeluk heet water over zijn hand gooit.

Medewerker over de training:  “De menselijke maat is ook weten hoe je je maatje kunt helpen als hij zich onmenselijk voelt.”

Maatwerk

Hier komt natuurlijk veel maatwerk bij kijken, want: waar ligt de verbanddoos of AED op jouw kantoor? Wat zijn de vluchtroutes? En waar is de nooduitgang of de verzamelplaats? “De maatwerkmogelijkheden waren erg belangrijk voor ons,” zegt Jacqueline. “We hebben op onze locaties in Assen en Zwolle namelijk verschillende verzamelplaatsen en AED’s waarvan het handig is dat medewerkers weten waar ze liggen, hangen of op te halen zijn. Ook is het belangrijk dat medewerkers weten bij wie ze zich moeten melden of wie ze moeten bellen in geval van nood. Dat kan bijvoorbeeld naar de receptie, maar ook ons algemene noodnummer via Ms-Teams. Daarom is het fijn dat er veel ruimte was voor eigen inbreng binnen de training. We konden suggesties geven en we mochten onderwerpen toevoegen die er nog niet instonden. Ik voel altijd de vrijheid om alles te vragen.” 

Tip van Jacqueline:  “Zorg dat al je medewerkers zijn geïnformeerd over de veiligheidsprocessen van je organisatie. Zoals het bestaan van een BHV-team en waar collega’s terecht kunnen als er een calamiteit is. Dit is een van de belangrijkste dingen die je als bedrijf aan al je medewerkers mee moet geven. Die kennis zorgt voor veiligheid voor jezelf en voor je collega’s.”

Een succesvolle samenwerking

“Uit onze testen blijkt dat de e-learning ontzettend goed werkt,” deelt Karin vol trots. “Dat is mede dankzij de vele praktijkopdrachten, interactieve elementen en quizjes. Wat doe je bijvoorbeeld als je je collega wit weg ziet trekken? De e-learning is ook makkelijk te volgen in korte blokken van 10 minuten per dag, wat hem heel gangbaar maakt.” 

Jacqueline is het ermee eens: “Al met al is het een goed opgezette training. Ik ben erg blij met het eindproduct.” De samenwerking tussen SkillsTown en Unive stopt daar niet: “Samen trainingen maken is constant een onderdeel van onze gesprekken. Als er weer een belangrijk onderwerp naar boven komt, denk ik meteen aan SkillsTown om er samen iets van te maken.”  

Ook bedrijfshulpverlening training bieden voor ál je medewerkers?

Met deze op maat gemaakte e-learning zorg je ervoor dat al je medewerkers op de hoogte zijn van de veiligheidsprincipes. Ga samen met SkillsTown aan de slag en stel de training beschikbaar via je eigen online leerplatform voor je organisatie. Zo creëer je een veilige werkomgeving.  Wil jij meer weten? Neem contact op met SkillsTown. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het online leerplatform? Vraag een gratis vrijblijvende online demonstratie aan. 

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER