Belgische bedrijven tonen zich conservatief in hun rekruteringsbeleid

Deel, het alles-in-één HR en Payroll platform voor wereldwijde teams, bundelde inzichten uit honderdduizenden wereldwijde arbeidscontracten in het jaarlijkse Global Hiring Report. In België bekeek het de data van meer dan 400 professionals en honderden bedrijven.

Belgische bedrijven zoeken zelf liever binnen de grens

Uit het rapport blijkt dat Belgische bedrijven nog steeds voornamelijk rekruteren binnen de eigen landsgrenzen. Toch is er een groeiend aantal organisaties dat op zoek gaat naar talent in het buitenland. Ze werven voornamelijk professionals uit de Verenigde Staten (29%), Spanje (22%), Frankrijk (19%), het Verenigd Koninkrijk (18%) en Argentinië (11%) aan. In deze markten gaan ze voornamelijk op zoek naar Developers.

Buitenlandse werknemers kiezen het vaakst om binnen onze metropolen aan de slag te gaan. De populairste plek is Brussel, gevolgd door Antwerpen en Gent.

Vooral Belgische IT-ers in trek

Belgische professionals worden vooral aangeworven door bedrijven uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het zijn voornamelijk bedrijven actief in sectoren als softwareontwikkeling, IT & Services, Gaming, Financiële dienstverlening, Computer & Network Security die Belgen benaderen voor functies als softwareontwikkelaar, data-analist of front-end ontwikkelaar. Het zijn vooral professionals tussen 25 en 34 jaar (41%) die kiezen voor een buitenlands avontuur. Bijna een vijfde (19,5%) is tussen 35 en 45 jaar oud. Een Belgische softwareontwikkelaar die voor een buitenlandse baan kiest, verdient bruto gemiddeld zo’n 84.000 euro per jaar.

Dennis Valkema, General Manager Benelux bij Deel:

“België is doorgaans een conservatieve markt, maar steeds meer bedrijven kijken over de grenzen kijken om mensen aan te trekken. Ze begrijpen dat het aanboren van de wereldwijde pool aan talent kan helpen om kwalitatieve medewerkers te rekruteren voor profielen die op de lokale markt moeilijk te vinden zijn. Het is ook fijn te zien dat internationale werknemers in België willen werken en dat we onze missie, om bij te dragen aan de groei van talent overal ter wereld, kunnen waarmaken.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER