• HR Administratie
  • >
  • Arbeidsmarkt in vuur en vlam: recht op deconnectie als blusmiddel

Arbeidsmarkt in vuur en vlam: recht op deconnectie als blusmiddel

Een van de pijlers uit de arbeidsdeal is het recht op deconnectie. Zo zullen ondernemingen met minstens 20 werknemers tegen 1 januari 2023 verplicht zijn om een cao op te stellen waarin de werkgever zich ertoe verbindt om medewerkers niet te contacteren buiten de werkuren. Hoog tijd dus om het ‘recht op deconnectie’ nog eens onder de loep te nemen.

En dat doen we in deze podcast samen met Madelien Overtoom. Als HR consultant bij Liantis adviseert ze bedrijven bij hun HR-beleid en in het kader van de arbeidsdeal hebben ze een heuse toolbox uitgewerkt.

Het belang van leiderschap kan ik niet genoeg benadrukken zegt ze. Er zal volgens haar vooral een cultuurshift nodig zijn (van always on naar elkaar erop aanspreken als er in het weekend toch weer gewerkt werd) én er zal op drie niveaus gewerkt moeten worden: op niveau van het individu, team en organisatie.

Dit is de 3de podcast in een reeks van ‘Arbeidsmarkt in vuur en vlam’, waarin we naar aanleiding van de arbeidsdeal eerder al in het hoofd kropen van Bernd Carette over flexibiliteit en in dat van Laura Vanden Eede over upskilling en reskilling.

Veel kijk- en luisterplezier!

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR