Anissa (13) en Nicolas (12) worden voor één dag baas van Protime

Het Mechelse softwarebedrijf Protime heeft er vandaag twee bazen bij. Voor één dag stappen Anissa El Boudaati (13) en Nicolas Kucam (12) van de Sint-Pietersschool in Mechelen, in de schoenen van Protime CEO Gille Sebrechts (29). Samen met 5 andere leerlingen in het Mechelse, nemen ze deel aan ‘JINC Baas van Morgen’, een project van non-profitorganisatie JINC dat strijdt voor gelijke kansen en inclusie voor alle leerlingen op de arbeidsmarkt, en dus voor een wereld waar je afkomst niet je toekomst bepaalt.

“Bij Protime delen we dezelfde visie. We willen een werkplek creëren waar iedereen zich goed voelt en op dezelfde manier behandeld wordt. Daarom willen wij als bedrijf graag tijd vrijmaken voor het ‘JINC Baas van Morgen’-project, zegt Gille Sebrechts.

“Bij Protime zullen Nicolas en Anissa mee kunnen ervaren hoe het is om een bedrijf te leiden. Maar ook voor ons wordt het ongetwijfeld een inspirerende dag. We willen namelijk investeren in ál het talent van de toekomst en kunnen daarin nog veel leren. Wij volwassenen denken vaak dat we alle kennis in pacht hebben, maar ik ben zeker dat Anissa en Nicolas ons inzichten zullen geven waar we nog van achterover gaan vallen.”

Elke jongere heeft talent, maar niet elke jongere heeft evenveel mogelijkheden om zijn of haar talenten te ontwikkelen.

En komt onder andere doordat ze opgroeien in een kwetsbare omgeving, waardoor een goede start op de arbeidsmarkt voor hen minder vanzelfsprekend is. Ze missen een waardevol netwerk en plekken om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig zullen hebben. Enter JINC België, de non-profitorganisatie die deze jongeren een extra steuntje in de rug wil geven bij hun lancering op de arbeidsmarkt.

Dit gebeurt onder andere met ‘JINC Baas van Morgen’ dat vorig jaar met succes in Antwerpen werd georganiseerd en zijn werkingsgebied dit jaar verruimt naar Mechelen. 33 jongeren, waarvan 7 in Mechelen, nemen vandaag een directiefunctie in bij 23 bedrijven. Ook Protime neemt deel aan ‘JINC Baas van Morgen’.

Leerlingen Anissa El Boudaati en Nicolas Kucam ruilen de schoolbanken vandaag in voor een directiefunctie bij de marktleider in tijdregistratie en workforce management oplossingen. Ze komen er meteen aan het hoofd te staan van meer dan 400 Protimers! ​

Een dag vol unieke ervaringen

Deze ochtend werden Anissa en Nicolas van school opgehaald door Gille Sebrechts, Baas van Vandaag van Protime. Bij aankomst op kantoor werden ze opgewacht door het directiecomité en kregen ze een rondleiding. Ook konden ze meedenken over concrete vraagstukken binnen het bedrijf en oplossingen aanreiken, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat er nog meer connectie is tussen de werknemers van verschillende afdelingen.

Deze namiddag volgen nog onder meer een management meeting, een brainstormsessie en krijgen Anissa en Nicolas een programmeerles. Hun werkdag afsluiten doen ze in de opnamestudio waar ze een video of podcast maken over hun ervaringen van vandaag. ​ ​

Margot Delleman, Projectcoördinator JINC Mechelen: “Dankzij de inzet van geëngageerde bedrijven zoals Protime, bereiken we met JINC Baas van Morgen dit jaar voor het eerst leerlingen in Mechelen. Daar zijn we blij mee, omdat we zo nog meer kinderen helpen aan een goede start op de arbeidsmarkt. Met onze projecten laten we kinderen het hele jaar door ontdekken wat hun talenten zijn door ze kennis te laten maken met verschillende beroepen in bedrijven. JINC Baas van Morgen is een dag vol waardevolle uitwisselingen tussen de bedrijfswereld en het talent van de toekomst en het feestelijk moment waarop de JINC projecten samenkomen die we gedurende het hele schooljaar met al deze bedrijven organiseren.”

Over JINC België

JINC België Ieder kind heeft talent. Ook de kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en een beperkte toegang tot een uitgebreid netwerk. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we leerlingen van 10 tot het laatste jaar van het secundair onderwijs aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen basisschool- en secundaire schoolleerlingen de kans om te groeien en neemt de succesvolle leerloopbaan toe. JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van de leerlingen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun verbinding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring. Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC. www.jincbelgie.be

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER