Anders rekruteren – zo kan het ook: Mission Invisible

Beveiligingsbedrijf G4S zoekt 450 nieuwe medewerkers. De focus ligt daarbij op bewakingsagenten en techniekers. Om de juiste kandidaten te vinden, organiseert het beveiligingsbedrijf een reeks jobdagen met een opvallende test.

Wie de HR-verantwoordelijke wil spreken, moet daar geraken zonder gezien te worden.

‘Mission: Invisible’, zo luidt de naam van de sollicitatiecampagne van G4S. Om de HR-verantwoordelijke te kunnen spreken, legt elke sollicitant een traject af vol bewakingsagenten, camera’s en alarmen in verschillende ruimtes. De opdracht van de sollicitanten is simpel: niets of niemand mag de aanwezigheid van de sollicitant opmerken.

Het is als het ware de grootste escape room van België.

Voor G4S is het de ideale manier om de algemene beveiligingsinzichten, observatievaardigheden en stressbeheersing van kandidaten te analyseren. Stuk voor stuk belangrijke capaciteiten die het beveiligingsbedrijf mee in rekening neemt bij de selectie van kandidaten.

“We mikken op waakzame mensen die zich snel aanpassen aan spannende situaties. Wie de beveiliging kan omzeilen, heeft wellicht de juiste skills. Uiteraard is deze test niet de enige parameter die we in overweging nemen. Maar het is een belangrijke indicatie. Én een boeiende ervaring.”

​ Evelien Vandersmissen, HR Business Partner G4S

Techniekers steeds crucialer

Naast bewakingsagenten steeg de vraag naar techniekers het afgelopen jaar enorm. Steeds meer beveiligingsmaatregelen steunen op de technische ondersteuning van bijvoorbeeld camera’s, sensoren en drones. De opmars van cybercriminaliteit is een extra aandachtspunt.Techniekers krijgen daardoor een steeds crucialere rol. Zo voorzien ze beveiligingssystemen van updates en lossen storingen en defecten snel op. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

War for talent

De groeiende vraag naar beveiliging, gecombineerd met de nood aan gekwalificeerde professionals die over de hele arbeidsmarkt worden gezocht, maakt het uitdagend voor G4S om de 450 vacatures gevuld te krijgen. Met de opvallende sollicitatiecampagne gelooft het bedrijf alvast de interesse te wekken van kandidaten die houden van enige uitdaging.

“Er woedt een heuse war for talent in de beveiligingsbranche, maar met de juiste mensen aan boord kunnen we onze missie waarmaken: een veiligere wereld. Door in te zetten op creatieve werving, open selectie en doorgedreven ontwikkeling hopen we de allerbeste professionals aan te trekken en te behouden.”

Evelien Vandersmissen, HR Business Partner G4S

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER