AG werft 400ste nieuweling aan in 2023

Om zijn duurzame groei te ondersteunen, vatte verzekeraar AG 2023 aan met de ambitie om elke dag één nieuwe medewerker aan te werven. Nog voor het jaareinde ondertekende de 400ste nieuweling bij AG in 2023 zijn contract: Bilel Bouquoyoue, een jonge IT’er uit Waterloo. Maar AG rekruteerde afgelopen jaar opnieuw de meest uiteenlopende profielen voor zowat elke afdeling in het bedrijf. Terwijl de war for talent nog volop woedt.

AG werft 400ste nieuweling aan in 2023

Na 320 aanwervingen in 2021 en 360 in 2022, zit AG enkele weken vóór het jaareinde al aan 400 aanwervingen in 2023. Een absoluut record in het 200-jarige bestaan van het bedrijf. Ruim de helft van de ingevulde vacatures (220) betreffen dossier- en schadeheerders voor de vestigingen in Brussel, Antwerpen en Charleroi. Zij volgen klantendossiers op van A tot Z: het gaat dan zowel om het opstellen en opvolgen van offertes en contracten als om het beheren van schadedossiers. Maar het bedrijf nam ook een honderdtal experten aan in andere domeinen, zoals actuarissen, juristen, businessanalisten of projectmanagers.

Groei en innovatie bieden jobkansen

De aanwervingen zijn het gevolg van zowel de verdere duurzame groei van AG als van natuurlijk verloop, legt recruiter Anne-Sophie Wauters uit: “In zowat elke afdeling van ons bedrijf hebben we nood aan nieuwe talenten. Enerzijds hebben we extra mensen en nieuwe competenties nodig door groei en innovatie, anderzijds moeten we ook collega’s vervangen die met pensioen gaan of een andere uitdaging opnemen in het bedrijf zelf. Bovenop de 400 mensen die we extern aantrokken, veranderden intern nog eens 200 mensen van functie. Dat zorgt voor een enorme dynamiek in het bedrijf en toont perfect aan dat we je niet aanwerven voor één job, maar voor een hele carrière.”

57 IT’ers aangeworven in 2023

AG is niet alleen de marktleider in de verzekeringen, maar ook een pionier in België als het gaat om digitalisering en technologie. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid IT-team van ruim 800 IT-professionals die in een brede waaier aan domeinen werken. “Dat biedt heel wat kansen, zowel aan young graduates als aan experten, in functies als functioneel architect of analist, technical architect, designer of projectleider”, bevestigt Anne-Sophie. AG trok in 2023 20 ervaren IT-profielen aan.

Om young graduates aan te trekken, organiseert AG meerdere keren per jaar een IT Recruitment Day. Toen de pas afgestudeerde IT-student Bilel Bouquoyoue deelnam aan de editie van begin december, ging een nieuwe wereld voor hem open: “Ik had me ingeschreven voor de IT Recruitment Day omdat ik AG kende als een groot en stabiel bedrijf en een goede werkgever. Maar ik had er geen idee van hoe groot, multidisciplinair en gevarieerd de IT-afdeling was. Op de IT Recruitment Day heb ik zowel het bedrijf als de werking van de IT-afdeling leren kennen. Het gebouw van AG, met de AG Campus, in het centrum van Brussel, maakte al meteen indruk op mij. En tijdens jobinterviews met HR en IT-managers raakte ik steeds meer overtuigd. Toen ik dezelfde dag nog een contractvoorstel kreeg, was ik meteen verkocht!”

Anderhalve week later ondertekende Bilel zijn contract bij AG. Hij werd daarmee de 37ste jonge IT’er die AG aantrok en de 400ste aanwerving van AG in 2023.

Uitdagingen op de arbeidsmarkt blijven

Ondanks dit nieuwe aanwervingsrecord blijft ook AG de krapte op de arbeidsmarkt voelen. Het kostte de voorbije jaren meer moeite en tijd om het hoge aantal vacatures steeds weer in te vullen. Dat vraagt dan ook om een proactievere en efficiëntere rekruteringsaanpak.

Chief Human Resources & Sustainability Officer Jan Heyvaert:

“Het verhaal van Bilel toont perfect de uitdaging aan waar we voor staan: wie AG leert kennen, ziet in dat hier ongelooflijk veel mogelijkheden liggen. Kandidaten komen hier terecht in een warme, familiale en dynamische sfeer waarin het welzijn en welbevinden van medewerkers centraal staan. Bovenop een job met verantwoordelijkheid bieden we hen heel wat flexibiliteit, een uitgebreid opleidingsaanbod en een gepersonaliseerd verloningspakket dat helemaal tegemoetkomt aan hun behoeften, op elk moment in hun leven. De uitdaging bestaat er dus in om studenten en jonge professionals nog meer te bereiken en te enthousiasmeren met ons verhaal, en daarna te durven doorpakken. Initiatieven als de IT Recruitment Day en de hackathon die we in februari 2024 organiseren, zullen daar zeker bij helpen.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER