AFAS Software viert kristallen jubileum

Dit jaar viert AFAS Software haar kristallen jubileum in België. In deze periode kijkt het softwarebedrijf terug op haar successen en groei. Sinds de start in 2009 als dealer van het Nederlandse moederhuis, is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare en solide partner voor vele ondernemers in verschillende sectoren. Het jaarverslag van 2023 laat zien hoe AFAS ondanks de actuele uitdagingen een indrukwekkende omzetgroei van 19% wist te realiseren samen met een omzet van 10 miljoen euro.

Succesverhaal door de jaren heen

Tijdens de afgelopen 15 jaar heeft AFAS belangrijke mijlpalen bereikt. Enkele hoogtepunten zijn de verhuizing naar Mechelen, het aangaan van het sponsorschap met KV Mechelen en de overstap naar een nieuwe managementstructuur onder leiding van CEO Machiel den Dekker. Het Clubhuis in Kontich, dat sinds 2021 functioneert als het hoofdkantoor in België, is volledig afgestemd op de behoeften van medewerkers en huisvest inmiddels 512 klanten.

Sterke groei en waardevolle strategische partnerschappen

De groei van het softwarebedrijf is te danken aan zowel de toename van het aantal nieuwe klanten als bestaande klanten die hun licenties hebben opgeschaald na de coronacrisis. De vele bedrijven die zich tijdens de pandemie hebben aangepast, kijken nu naar verbetering van hun bedrijfsvoering en digitalisering van processen. Ook hebben klanten behoefte aan schaalbare oplossingen om hun groei bij te houden.

Daarnaast zijn er waardevolle strategische samenwerkingen opgezet om de groei te ondersteunen. Zoals met Baanbrekende Werkgever, het Vrouwennet en innovatiehub Living Tomorrow, die bijdragen aan de afstemming met onze kernwaarden en visie op de toekomst. Door samen te werken aan het oplossen van uitdagingen op het gebied van innovatie en ondernemerschap, blijft AFAS de best mogelijke producten en diensten voor haar klanten ontwikkelen en leveren.

Innovatieve oplossingen zijn dan ook diep verankerd in de bedrijfscultuur. De lancering van Profit 1 met een volledig vernieuwde interface en tal van technologische verbeteringen is een bewijs van deze toewijding aan innovatie. In de toekoemst worden verdere investeringen gedaan in de integratie van AI en de uitbreiding van koppelingen met andere softwareoplossingen, zoals de geplande koppeling met Attentia.

Duurzaam ondernemen en een stimulerende werkomgeving

Met de focus op duurzaam ondernemen, heeft AFAS het Clubhuis geoptimaliseerd met uiteenlopende duurzaamheidsinitiatieven zoals betere afvalscheiding, bijenteelt en een composteerapparaat. In het jaarverslag zijn nog enkele cijfers te vinden zoals 51% elektrisch gereden kilometers en 364.383 kWh opgenomen stroom voor het pand. Ook zijn er nieuwe ruimtes gecreëerd zoals een meditatieruimte, gebedsruimte en kolfruimte. Dit zodat het Clubhuis zo een stimulerende werkomgeving biedt die het welzijn en de productiviteit van onze medewerkers bevordert.

Ambitieuze doelen en toekomstgerichte plannen

Met de focus op continue verbetering en gefaseerde groei streeft de softwareleverancier ernaar om in 2024 wederom een omzetgroei van 10-15% te realiseren. Met behulp van digitalisering, AI en duurzaamheid wil het bedrijf een inspiratiebron blijven voor andere organisaties op het gebied van goed werkgeverschap, beter ondernemen en CSR. De komende jaren beloven een nieuw hoofdstuk van ontwikkeling en groei te bieden voor AFAS Software.

MicrosoftTeams image 96 min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER