Welzijn op het werk, sleutel 1: impact van gezondheid #112

  • Wellbeing in HR
  • >
  • Welzijn op het werk, sleutel 1: impact van gezondheid #112

2020 was het jaar van de pandemie. In welke mate blijven de grote trends van voor de crisis overeind, waar kunnen we versnelling of vertraging verwachten? Wat is de impact op de arbeidsmarkt? Welke (nieuwe) uitdagingen brengt dit mee voor HR? Heel veel vragen.

Samen met Frank Vander Sijpe, directeur HR trends & insights bij Securex ga ik in deze HR-talkshow op zoek naar antwoorden.

Welkom in het Post-corona tijdperk waarin gezonde, competente, geëngageerde medewerkers en sterk leiderschap het verschil zullen maken. Want dat is volgens ons dé sleutel om als organisatie succesvol te zijn vandaag, morgen en overmorgen. Hoe zorgen we ervoor dat mensen langer willen, kunnen en mogen werken. En hoe kan HR daar concreet toe bij dragen.

In de eerste van drie afleveringen zoomen we in op gezondheid. Wat maakt dat mensen langer kunnen werken? En in welke mate voelen medewerkers zich daar vandaag voldoende in ondersteund door hun werkgever?

We kijken daarvoor naar de actualiteit “Hoe gaat het met de werkende mens vandaag”? We kijken ook naar de praktijk en polsen op welke knoppen HR en zaakvoerders in onze Vlaamse KMO’s duwen om te garanderen dat mensen zich fysiek, mentaal, sociaal en financieel goed voelen. En we toetsen die HR praktijken ook nog eens aan de wetenschap.

In deze aflevering zijn te gast:

Bie De Backer, HR directeur bij de Camino-groep
Cédric Velghe, managing director bij The Vigor Unit

Meer lezen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR