vzw Pink Ribbon organiseert haar eerste ‘Walk for Pink Ribbon’

vzw Pink Ribbon, Wandelsport Vlaanderen en Maasmechelen Village slaan de handen in elkaar voor de organisatie van hun eerste familiale wandeldag, ten bate van de strijd tegen borstkanker. Op Pinkstermaandag 29 mei kleurt het Nationaal Park Hoge Kempen roze. Pink Ribbon nodigt iedereen uit voor haar eerste wandeldag in de prachtige mijngemeente Maasmechelen. Het wandelevenement is tevens het slotakkoord van De Roze Mars, de de virtuele wandelchallenge van Pink Ribbon die loopt van 1 mei tot 31 mei.

Wat staat er op het programma?

Wandel op Pinkstermaandag 29 mei 2023 minstens één van de drie uitgetekende wandelingen (3,6 km – 5,4 km – 9,5 km) doorheen de prachtige natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het natuurdomein Terhills zal daarbij de Limburgse natuur in al haar glorie aan de wandelaars tonen. Een kwart eeuw geleden draaide de steenkoolmijn van Eisden hier nog op volle toeren. Vandaag bestaat het landschap voornamelijk uit mooi begroeide heuvels en meren met spectaculaire panorama’s. Laat je dus omverblazen door het uitzonderlijke landschap, het mijnerfgoed en zoveel meer. Laat je verwonderen door de prachtige wandelingen die de ‘Walk for Pink Ribbon’ te bieden.

De ideale daguitstap op een feestdag

Naast wandelen valt er op Pinkstermaandag 29 mei nog zoveel meer te beleven in Maasmechelen. De elegante openlucht winkelbestemming, Maasmechelen Village, opent ook op deze feestdag haar deuren, laat iedereen genieten van de meer dan 100 premium- en luxemerken die aan bijzondere kortingen worden aangeboden en kleurt bovendien roze. Zijn de wandelaars toe aan een welverdiende pauze? Dan komen ze langs in één van de vier restaurants in het shoppingcentrum en genieten in alle rust van een heerlijke maaltijd.

>> Schrijf je in op Walking Event (pink-ribbon.be) en wandel dus met ons mee

Wist je dat één op drie kankerdiagnoses voorkomen kan worden door er een actieve en gezonde levensstijl op na te houden?

Door elke dag minstens 30 minuten te bewegen ben je goed op weg, maar deelnemen aan de allereerste Walk for Pink Ribbon is natuurlijk nog beter voor jouw gezondheid.

Inschrijven voor de ‘Walk for Pink Ribbon’ kan aan €15 per persoon (kinderen onder de 12 jaar wandelen natuurlijk gratis mee). Enkel geregistreerde deelnemers ontvangen een bevoorradingspakket vol lekkers en met leuke verrassingen. Leden van Wandelsport Vlaanderen genieten van 10% korting op hun inschrijving.

Zo steunen we samen de strijd van Pink Ribbon tegen borstkanker, want op dit moment vechten er in ons land maar liefst 100.000 patiënten tegen de ziekte.

>> Schrijf je nu in via: Walking Event (pink-ribbon.be)

Partnerships

Als trouwe partner van Pink Ribbon en co-organisator vraagt Wandelsport Vlaanderen vzw al hun wandelleden om deel te nemen aan hun ‘Walk for Pink Ribbon’ in Maasmechelen. Wandelsport Vlaanderen vzw groepeert over alle Vlaamse provincies meer dan 320 wandelclubs. Meer info

“Elke stap telt”, zo dacht ook Sofie Geyskens, marketing director van Maasmechelen Village.

Het nieuwe partnership tussen Maasmechelen Village en Pink Ribbon vzw belooft een waaier aan mooie initiatieven op te leveren. De eerste in de rij is de organisatie van de ‘Walk for Pink Ribbon’, waarvan de start- en aankomstzone vlakbij Maasmechelen Village gelegen is.

+++

  • Pink Ribbon heeft als missie borstkanker en haar gevolgen te verminderen door enerzijds preventie en tijdige opsporing aan te moedigen, en anderzijds te werken aan de verbetering van de levenskwaliteit van personen en hun omgeving die geconfronteerd worden met deze ziekte, zowel tijdens als na de behandeling.
  • Pink Ribbon richt zich tot alle personen die met borstkanker te maken kunnen hebben: patiënten en ex-patiënten, hun naaste omgeving, zorgverleners en zoveel mogelijk vrouwen en mannen.

Wist je dat…
1 op 3 kankerdiagnoses vermeden kan worden door er een gezonde en evenwichtige levensstijl op na te houden? Door elke dag minstens 30 minuten te bewegen ben je al goed op weg. Waar wacht je nog op om deel te nemen aan de eerste Walk for Pink Ribbon?

Schrijf je in voor € 15 per persoon (kinderen onder de 12 jaar wandelen gratis) en steun hiermee de strijd tegen borstkanker, want op dit moment vechten er in ons land maar liefst 100.000 patiënten tegen de ziekte. Met het ingezamelde geld van deze prachtige wandeling zal Pink Ribbon concrete projecten financieren met het oog op preventie, opsporing en psychosociale zorg van borstkankerpatiënten.

Elke stap telt!

20230310 PR wandeldag wandelsport banner NL

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER