Twee HR-professionals over de grote pauzeknop

Koen De Maesschalck (57) werkt op de afdeling Corporate affairs en communicatie bij Colruyt Group. Hij nam een sabbatical van drie maanden tussen twee functies in hetzelfde bedrijf.

“Meer dan 25 jaar. Zo lang werkte ik in de zomer van 2016 al voor Colruyt.Toen ik de kans kreeg om door te groeien naar mijn huidige functie, heb ik één voorwaarde gesteld. Dat ik eerst een tijdje iets totaal anders mocht gaan doen. Mijn baas en collega’s begrepen dat gelukkig. We kwamen overeen dat ik tijdens die periode m’n overuren zou opnemen. Mijn loon werd dus gewoon doorbetaald.”

“Helemaal niets doen, dat ligt niet in mijn aard. Drie maanden duren ook niet eindeloos. Dus koos ik heel bewust voor een paar projecten. Een trektocht door de Pyreneeën, een rondreis door Nieuw-Zeeland en…een zelf gegraven zwemvijver in onze achtertuin! (lacht). Het was één van de fijnste periodes van mijn leven. Ik snap dat HR-verantwoordelijken er mogelijks niet voor staan te trappelen. Maar ik geloof ook dat niemand onvervangbaar is. Met een goede planning is er veel mogelijk.”

koen gondola2 min

Laura Creemers (33) is Business manager bij Dixon HR. Drie jaar geleden ging ze op sabbatical naar India en bracht daarna tijd door met haar familie.

“Ik was bijna 30 toen ik een sabbatical inlaste. Op dat moment werkte ik al vijf jaar voor AB InBev in Praag. Toen iemand uit mijn dichte omgeving onverwacht ziek werd en overleed, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Gezond door het leven gaan: ik vond dat altijd iets vanzelfsprekend. Tot dan. Ik besloot een lang gekoesterde droom waar te maken: zes maanden reizen door Azië.”

“Ik was net klaar met een yoga-opleiding in India toen COVID-19 uitbrak. Terugvliegen naar Tsjechië kon niet meer. Met tegenzin vertrok ik weer naar België. Daar kreeg opnieuw iemand die ik graag zie af te rekenen met ziekte. Dat was de druppel: ik gaf mijn ontslag om zo veel mogelijk bij mijn familie te kunnen zijn. Twee jaar later woon ik terug in Antwerpen en werk ik voor een fijn HR-bedrijf. Wat ik onthoud van dit avontuur? Dat het leven je altijd brengt naar waar je op dat moment moet zijn.”

Laura C
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER