TVH ontvangt premier Alexander De Croo en vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne in hoofdkantoor The Hub

Maandag ontving onderdelenspecialist TVH premier Alexander De Croo en vicepremier Vincent Van Quickenborne in zijn hoofdkantoor. Ze voerden een gesprek over de huidige uitdagingen voor Belgische ondernemingen en de lokale verankering van wereldspeler TVH in België.

“Het is belangrijk om lokaal te investeren in “ons” België. Wij willen in tijden van war for talent de juiste mensen aantrekken. We streven ernaar de employer of choice te zijn”, aldus Dominiek Valcke, CEO van TVH.

Onderdelenspecialist TVH ontving vandaag premier Alexander De Croo en vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne in zijn hoofdkantoor The Hub in Waregem. Het state-of-the-art gebouw werd officieel geopend in maart 2022. Bij het ontwerp ervan werd veel aandacht besteed aan comfort, ergonomie en efficiëntie. De talrijke toepassingen van CO2-sensoren, temperatuurvoelers en regelingen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en ook het gebruik van geluidsabsorberende materialen dragen bij aan het comfort. Het is nu de eerste keer dat de premier en de vice-premier een bezoek brengen aan het hoofdkantoor.

Premier De Croo en vice-eersteminister Van Quickenborne hebben een rondleiding gekregen door het TVH Experience Center, het paradepaardje van het hoofdkantoor. Dat is een bezoekerscentrum van 1500 m2 groot, waar TVH klanten, sollicitanten, leveranciers en verenigingen ontvangt. Door het interactieve karakter is het Experience Center meer dan enkel een showroom; bezoekers kunnen er zelf enkele games spelen en hun rijvaardigheid testen met een virtuele heftruck. Daar kregen premier De Croo en vice-eersteminister Van Quickenborne vandaag meer uitleg over de geschiedenis van TVH, de diverse producten en diensten van TVH, logistiek en het belang van een sterke bedrijfscultuur in tijden van war for talent.

Als mensgericht bedrijf met de Vlaamse award voor Sportbedrijf van het Jaar op zak, had TVH ook aan toepasselijke aandenkens gedacht. Na de rondleiding kregen beide ministers een ingekaderde poster in de stijl van de employer branding campagne van TVH, een fietstenue en voor minister Van Quickenborne was er ook een TVH-rompertje voorzien als cadeau voor zijn pasgeboren dochtertje Lou.

Uitdagingen van de toekomst

TVH is een groeibedrijf dat nadenkt over de toekomst. Het bezoek was dan ook het uitgelezen moment om samen met de premier en vice-eersteminister een gesprek te voeren over de uitdagingen waarmee ondernemingen te kampen hebben, zoals de publieke infrastructuur in België, het gebrek aan flexibiliteit, de krapte op de arbeidsmarkt en het belang van opleidingen.

“Wij zijn enorm trots dat de premier en vice-eersteminister naar Waregem gekomen zijn om ons hoofdkantoor te bezoeken”, zegt Dominiek Valcke, CEO van TVH. “Het was een vruchtbaar gesprek, waar we uitdagingen aangekaart hebben en mogelijkheden besproken hebben. Wij kijken ernaar uit om te zien hoe de regering hier in de praktijk mee aan de slag gaat.”

CEO TVH DominiekValcke 01 min

“TVH is één van de kroonjuwelen van de West-Vlaamse economie. Met meer dan 80 vestigingen op alle continenten is het een wereldtopper in zijn branche”, zegt vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne. “Het bedrijf heeft een sterke geschiedenis, maar ze blijven niet stilstaan. Zoals we in het West-Vlaams zeggen: ‘alsan deure doen’. Maar ze hebben ook heel wat uitdagingen waar we bedrijven als TVH willen bij helpen. De belangrijkste nood is een gebrek aan personeel. Heel wat bedrijven in de streek hebben daarmee te kampen. De werkloosheid in West-Vlaanderen is 2,7 procent, terwijl we grenzen aan Henegouwen waar heel wat werkzoekenden meer moeten gestimuleerd worden om over de taalgrens aan de slag te gaan. We hebben al maatregelen genomen met deze regering. Zo hebben we het onder meer mogelijk gemaakt dat de VDAB en haar Waalse tegenhanger kunnen samenwerken zodat de Waalse werklozen naar Vlaamse vacatures begeleid worden. Maar Waalse werklozen zouden zich ook verplicht moeten inschrijven bij de VDAB. Iedereen moet aan het werk om onze economie draaiende te houden.”

Internationaal bedrijf, lokale verankering

Naast de uitdagingen, hadden het management van TVH en de premier en vice-eersteminister het ook over de positie van TVH in België en West-Vlaanderen en het belang van de groei van Belgische parels tot wereldspelers.

Hoewel TVH wereldwijd actief is, blijft het bedrijf toch lokaal verankerd, en wil het ook lokaal het juiste talent blijven aantrekken. Door afgelopen investeringen, zoals de investering in het hoofdkantoor The Hub en het automatische magazijn, en door een heel mensgerichte visie op HR, met opleidingen, focus op welzijn en veel doorgroeimogelijkheden, biedt TVH het hoofd aan de war for talent.

TVH is een van de grootste werkgevers van België, met ruim 2200 medewerkers, waarvan het gros in Waregem. Dat is een groei van 22% in vergelijking met 2018. Op vier jaar tijd is de omzet ook met 29% gegroeid.

“Wij zijn bij TVH enorm trots om een wereldspeler te zijn. Tegelijk is het even belangrijk om lokaal te blijven investeren in “ons” België. Die lokale verankering staat bij ons hoog op de agenda”, aldus Dominiek Valcke. “Wij willen in tijden van war for talent de juiste mensen aantrekken. We streven ernaar de employer of choice te zijn.”

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER