Teamleader en We Are Energy lanceren welzijnsprogramma op maat van kmo’s

Vandaag lanceert Teamleader, in België en Nederland de marktleider in bedrijfssoftware, samen met We Are Energy het eerste holistisch welzijnstraject dat kmo bedrijfsleiders in staat stelt het mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn van hun medewerkers te bevorderen. Hoewel ruim een op de tien medewerkers en zelfstandige ondernemers burn-outklachten signaleert, hebben kmo’s niet altijd de middelen om het welzijn van medewerkers te ondersteunen. Met de lancering van het begeleidingstraject Energy Works spelen Teamleader en We Are Energy, een groep van toonaangevende welzijnsexperten, in op deze nood.

Door toegang te bieden tot professionele coaching, begeleiding en workshops kunnen kmo’s een ondersteunende en bloeiende werkomgeving creëren voor hun werkgevers. Dat bevordert het holistische welzijn van zowel de medewerkers als de ondernemers en creëert een positieve werksfeer, betere productiviteit en verlaagd ziekteverzuim.

Recente studies hebben aangetoond dat een op de drie bedrijven niet voldoende zorg of begeleiding biedt om het welzijn van hun medewerkers te ondersteunen. Dat is opvallend gezien ruim een op de tien medewerkers en zelfstandige ondernemers burn-outklachten signaleert.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het welzijn van zowel ondernemers als medewerkers cruciaal is voor een positieve werksfeer en zo ook voor de productiviteit, het succes en de groei van elke organisatie”, aldus Jeroen De Wit, CEO van Teamleader.

23.05.31 We are Energy 00248 min

“We erkennen dat bedrijfsleiders van kmo’s voor unieke uitdagingen taan en vaak de middelen missen om het welzijn van medewerkers volledig zelf aan te pakken. Dit is geen fout van het kmo-leiderschap, maar eerder een kloof die moet worden overbrugd. Deze samenwerking en de lancering van ons persoonlijk begeleidingstraject hebben tot doel kmo’s de tools en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om het welzijn van hun medewerkers prioriteit te geven.”

Dankzij ‘Energy Works’ kunnen nu ook kmo’s hun medewerkers een holistisch welzijnsprogramma aanbieden

Deze bevindingen zetten Teamleader en We Are Energy ertoe aan om samen het begeleidingstraject ‘Energy Works’ te creëren. Dergelijke trajecten bestonden reeds voor grote bedrijven en corporate ondernemingen. Het begeleidingstraject Energy Works is nu zowel qua kost als tijdsbesteding meer
laagdrempelig en democratisch gemaakt zodat ook kmo’s een holistisch welzijnsprogramma kunnen aanbieden aan hun medewerkers. Het zijn net de kmo’s die over een minder aantal medewerkers beschikken en die dus nood hebben aan dit soort traject. Elke medewerker telt. Teamleader en We
Are Energy vinden elkaar vanuit hun passie om bedrijven slimmer, veerkrachtiger, gezonder en zo ook productiever te maken.

“We zijn verheugd om samen te werken met Teamleader om prioriteit te geven aan het welzijn van kmo-medewerkers”, aldus Kristof De Smet, CEO van Energy Lab. “Door het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn te bevorderen van medwerkers, creëren we een gezonde, productieve en veerkrachtige werkomgeving. Want hoe beter mensen zich voelen, hoe beter ze presteren. Dat zowel thuis als op de werkvloer.

“Ons doel is om kmo’s te ondersteunen bij de begeleiding van hun medewerkers en zo de kloof te overbruggen die vaak ontstaat door beperkte middelen. Samen stellen we kmo-bedrijfsleiders in staat om de persoonlijke groei en het welzijn van hun medewerkers te bevorderen, waardoor medewerkers gezonder en gelukkiger medewerkers zijn.”

23.05.31 We are Energy 00122 min

Holistisch welzijn leidt tot positievere werksfeer, betere productiviteit en lager ziekteverzuim Het innovatieve begeleidingstraject zet in op vier pijlers: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Het programma omvat een mix van inspirerende workshops en professionele coachingsessies.

Onderwerpen zoals stressmanagement, het vinden van de juiste balans tussen werk en privé, veerkracht, mindfulness en het maken van gezonde levensstijlkeuzes komen aan bod. Dit biedt medewerkers de gelegenheid om hun specifieke behoeften en uitdagingen te bespreken, doelen te stellen en strategieën te ontwikkelen om hun algehele welzijn te verbeteren.

Het holistische welzijn van zowel medewerkers als ondernemers is onontbeerlijk voor een positieve werksfeer.

Daarbij leidt het ook tot betere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Dat is ook de overtuiging van Elke Geraerts, CEO bij Better Minds at Work en Doctor in de Psychologie, die het traject ondersteunt.

“Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Investeren in hun welzijn en groei creëert een opwaartse spiraal. Een mooie bijkomstigheid is dat het je organisatie op de kaart van de toekomst plaatst.”

12 kmo-bedrijfsleiders laten gezondheidsscan uitvoeren tijdens lanceringsevent

Gisteren werd het coachingsprogramma officiëel afgetrapt tijdens een Teamleader-event in Gent met een reeks gezondheidsscans die We Are Energy uitvoerde bij 12 kmo-bedrijfsleiders. Eerst wordt een biologische leeftijdsscan afgenomen die de fysieke gezondheid van de deelnemer test. Daarna
doorlopen de ondernemers ook een Energy Scan, een online wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die peilt naar het mentaal, spiritueel en emotioneel welzijn

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER