Rekruteren doe je best omgekeerd

In een reeks van negen podcasts peilen we naar de sleutels die het boek People First aanreikt om te evolueren naar een futureproof arbeidsmarkt waarin welzijn centraal staat. In deze derde aflevering kruipt Lesley Arens in het hoofd van Isabel Van Hoedenaghe (outplacement- en loopbaancoach bij Travvant) en Patricia Oeyen (founder, coach en trainer bij The Recruiters Academy).

Rekruteren doe je best ‘omgekeerd’, want de kandidaat is aan zet.

We moeten op zoek naar nieuwe manieren om talent aan te trekken en aan ons te binden. Eén van die manieren is omgekeerd rekruteren. Vertrek niet van de vacature, maar van het beschikbaar talent. Wederzijds respect is belangrijk en de klik primeert. Als recruiter solliciteer je eigenlijk bij de kandidaat.

Kijk ook verder dan de vacature die je vandaag wil invullen en haal de job uiteen. Bedrijven gaan nog te veel op zoek naar het schaap met vijf poten, soms zelfs met zeven poten! Net zoals recruiters anders moeten leren kijken, mogen ook kandidaten zich niet laten afschrikken en toch solliciteren. Het loont zeker om recruiters te leren hoe ze inclusiever kunnen communiceren en dat begint bij het uitschrijven van de vacature.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER