Opleiding & Ontwikkeling: Hoe zorg je ervoor dat een opleiding blijft plakken?

Leren is het nieuwe leven. We hebben er allemaal de mond van vol: levenslang leren is cruciaal als we inzetbaar willen blijven. We weten dat wel. Maar als het erop aankomt, hoeft het voor de Vlaming allemaal eigenlijk niet. Dat blijkt althans uit tal van studies. Jaar na jaar.

Bedrijven langs hun kant zetten er alvast hard op in. Ze hebben begrepen dat de grootste winsten liggen op de interne arbeidsmarkt en investeren meer dan ooit in het upskillen en reskillen van hun workforce.

Maar hoe leren we nu eigenlijk het best? Hoe kunnen we die growth mindset, die leerhonger, die nieuwsgierigheid, effectief en efficiënt stimuleren?

En als je mensen al aan het leren krijgt, hoe zorg je er dan voor dat een opleiding blijft plakken?

Voor een antwoord op die vragen heb ik 2 experts ter zake uitgenodigd: Ilse Schepens en Koen Dierckx van NCOI Learning, voorheen als Kluwer Opleidingen gekend en sinds 2020 onder de vlag en de vleugels van de NCOI groep. Moeder, waarom leren wij (niet)? Misschien doen we er goed aan om niet uitsluitend op de skill, maar ook op de wil van mensen focussen als we van onze leerstrategie een succes willen maken.

Veel kijk- en luisterplezier!

+++

Benieuwd hoe je zelf binnen jouw organisatie aan de slag kan gaan met onze plakfactoren, zodat je meer impact en resultaat bereikt met je trainingsaanbod?
Neem dan contact op met Koen Dierckx via [email protected] of bel op het nummer 0475/92.49.09
Meer info

+++

Lees ook zeker dit artikel: 6 plakfactoren om opleidingen te doen plakken

NOIClearning 116

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER