Move To Happiness zoekt vers kapitaal via crowdlending

Move To Happiness lanceerde eind vorige week een nieuwe crowdlending via WinWinner. De HR techstart-up hoopt zo vers kapitaal op te halen om het bedrijf verder te laten groeien, het IT-team verder uit te bouwen en nieuwe content te creëren. Move To Happiness helpt bedrijven hun ESG-strategie te vertalen naar hun medewerkers via één centraal platform. Iets wat met de aankomende ESG-doelstellingen vanuit Europa steeds belangrijker wordt.

De HR techstart-up Move To Happiness is donderdag gestart met een campagne op WinWinner. Ze willen in totaal minimaal 75.000 euro en maximaal 175.000 euro ophalen. Na vijf dagen werd reeds 44% van het minimale bedrag opgehaald. Naast deze crowdlending campagne, wordt de rest van hun kapitaal aangevuld door een PMV-krediet, converteerbare leningen en kapitaal van BAN Vlaanderen. De investeringen laten Move To Happiness toe om verder te groeien.

“Met dat extra kapitaal kunnen we meer inzetten op een eigen IT-team, waardoor ook ons platform kan groeien”, legt Kenneth Van Daele, founder van Move To Happiness uit. “Nieuwe functies kunnen versneld ontwikkeld worden, waardoor we tegemoet kunnen komen aan de vraag van bedrijven om meer eigen content toe te voegen aan het platform. We willen daarnaast ook meer eigen (video)content creëren, en de efficiëntie binnen onze organisatie optimaliseren.”

Groot succes

Sinds de Europese regelgeving rond ESG-doelstellingen in bedrijven bekend gemaakt is, groeit de vraag van bedrijven naar een manier waarop ze die kunnen invullen. Tegen 2025 zullen grote bedrijven namelijk verplicht zijn een ESG-rapportering in te vullen. Move To Happiness helpt bedrijven bij die vertaalslag. De focus op het platform ligt op de sociale component in de ESG-strategie van bedrijven (environmental, social, and governance), waar vaak dezelfde uitdagingen voorkomen.

“Op het platform worden belangrijke onderwerpen zoals sustainability, welzijn, diversiteit en inclusie tastbaar gemaakt voor medewerkers. We doen dat door middel van webinars, events, challenges, communicatiefeeds en online programma’s van Move To Happiness-experten. Met onder meer Michaël Sels, Ann de Bisschop, Ellen Schouppe en Dr. Inge Declercq hebben we toppers in hun vakgebied die medewerkers echt kunnen helpen op en naast de werkvloer”, aldus Kenneth Van Daele.

Op dit moment telt Move To Happiness al meer dan 5.500 gebruikers bij klanten als Accenture, de Borealis Group en Nyrstar. Move To Happiness is genomineerd voor HR tech start-up of the year, en voor de Trends Impact Awards in de categorie welzijn. De start-up behoort ook tot het Emerging Giants-programma van KPMG en de Microsoft for Start-ups Founders Hub. Dankzij dat laatste krijgt het toegang tot toonaangevende AI-diensten, deskundige begeleiding en de essentiële technologieën die nodig zijn om het bedrijf te laten groeien.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER