Move To Happiness in de top 10 Employee Wellness Services Companies in Europe 2022

HR tech Outlook, een vooraanstaande HR-Technology community in Europa, bracht deze zomer de vierde editie van haar Employee Wellness special magazine uit. Daarin werd Move To Happiness, door een evaluatiepanel samengesteld door HR tech Outlook, bekroond met een plaats in de top 10 van Employee Wellness Services Companies in Europe 2022.

Kenneth Van Daele, mede-oprichter van Move To Happiness is opgetogen: “Dit is voor ons een bevestiging dat we juist bezig zijn: luisteren naar klanten, medewerkers én de markt. Vorige jaren gingen we – aanvankelijk vruchteloos – in gesprek met ruim honderd HR-directors op basis waarvan we onze dienstverlening non-stop tweakten en optimaliseerden. Tot we een product hadden op maat van bedrijven.”

Dankzij dit onderzoek in de businesswereld, waarbij HR-medewerkers en bedrijfsleiders gevraagd werden naar de grootste struikelblokken in een goed welzijnsaanbod, stelde Move To Happiness dit jaar (2022) haar allround aanbod voor. Plug&play, met meer dan 20 programma’s én een uitgewerkt communicatieplan nemen Kenneth Van Daele en Valérie Fornoville een unieke plaats in op de wellbeingmarkt. Dat ze de nagel op de kop hebben geslagen mag duidelijk zijn, zo bevestigt hun Award van HR Tech Outlook.

Met de award wil HR Tech Outlook bedrijven in de kijker zetten die HR en technologie gebruiken om mee te bouwen aan het welzijn van medewerkers. De award is een mooie bekroning van de grote stappen die het afgelopen jaar gezet zijn. Én een bevestiging dat doorzetten beloond wordt.

Ook experten uit verschillende vakgebieden geloofden in het opzet en bouwden mee aan het platform: Psychologen Ellen Schouppe en Tara Kuklis, neuroloog en slaapexpert Dr. Inge Declercq, hoofddiëtist van UZA en tv-chef Michaël Sels en wellbeingexpert Ann De Bisschop zijn enkele namen die met 4-weken programma’s op het platform terug te vinden zijn.

Dat welzijn een integraal deel van de bedrijfscultuur zou moeten zijn, wordt nog maar eens duidelijk na een analyse bij jongeren onder de 25 van hr-dienstenbedrijf Acerta van de gegevens van meer dan 30.000 werkgevers.

Steeds meer jongeren ruilen hun huidige werkgever in voor een nieuwe: in 2022 vertrok meer dan 1 op de 10 jongeren (11%) bij zijn werkgever. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel in vergelijking met de voorbije jaren (zelfs +181% in vergelijking met 2019, vóór corona).

Het momentum is dus daar! Bedrijven die de war for talent vandaag willen winnen, zetten daarom aandacht voor (mentaal) welzijn en een haalbare balans tussen werk en privé hoog op de agenda.

Met heel wat vraag naar wellbeinginitiatieven, zeker sinds de coronapandemie, startten de eerste bedrijven bij Move To Happiness dit jaar op. Naast chemiereus Borealis lanceerde het project ook bij AZ Herentals en IT-bedrijf PeopleWare. Ook het najaar ziet er nog veelbelovend uit voor Move To Happiness. De ambitie is om Tegen 2025 door te groeien naar 85.000 users (medewerkers).

Nu stilzitten? Dat staat zeker niet op de planning. Na de aanwerving van een data-analist, en toekomstplannen voor verdere uitbreiding van team en klanten mag het wel duidelijk zijn: Move To Happiness is going places, met een aanbod waar elke medewerker zijn noden vervuld ziet.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER