Loopbaan talks: zigzaggen als nieuwkomer

Als je weleens zeilt, weet je dat de wind van de zijkant moet komen om vooruit te geraken. Door te zigzaggen, zorg je ervoor dat de zeilboot wind in zijn zeil blijft hebben. Net zoals een zeilboot dus moet zigzaggen om op zijn bestemming te geraken, zo ook moeten mensen zigzaggen in hun loopbaan. Dat is de insteek van deze 5-delige podcastreeks in samenwerking met VDAB, waarin Lesley Arens in gesprek gaa met professionals over hun loopbaan.

In deze podcast kruipt ze in het hoofd van Mohamed Ennasri. Geboren in Nador, het noorden van Marokko. In 2016 kreeg hij de kans om te emigreren naar Europa en kwam hij terecht in België waar hij alle mogelijke jobs heeft gedaan om een inkomen te verwerven tot hij in maart 2022 de kans kreeg om consulent te worden in de transportsector. Een verhaal over kansen krijgen en grijpen, over je loopbaan vormgeven en over blijven leren.

Je kan het land waar je geboren wordt niet kiezen, maar je kan wel je toekomst kiezen en je loopbaan in handen nemen. Dat heeft Mohamed gedaan toen hij besliste om te emigreren naar Europa waar er meer gelijkwaardigheid is dan in Marokko. Een podcast over dankbaarheid en het belang van respect hebben voor elkaar, over kansen grijpen, over je loopbaan actief vormgeven; over taal als sleutel voor een betere toekomst (op de arbeidsmarkt); over het belang van een diploma; over weten wat je wil en daar ten volle voor durven gaan.

Veel kijk- en luisterplezier!

Lees verder

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER