Level IT out: werken rond een strategisch inclusief personeelsbeleid in de technologiesector #121

  • Digitization in HR
  • >
  • Level IT out: werken rond een strategisch inclusief personeelsbeleid in de technologiesector #121

Er is te weinig diversiteit in de technologiesector: doorgaans zijn medewerkers jonge mannen van Europese origine. En dat is een probleem om (minstens) twee redenen: eerst en vooral omdat technologie door iedereen gebruikt wordt, niet alleen door blanke jonge mannen, en ten tweede omdat een gebrek aan diversiteit in teams innovatie in de weg kan staan. Met het ESF-project Level IT out, willen Anouck Van Couter en Ilse Lievens, beiden verbonden aan de Arteveldehogeschool die ook promotor is van dit ESF- project, daar verandering in brengen. Werken rond een inclusief personeelsbeleid. Daar gaan we het in deze aflevering van Brainpickings dus over hebben.

CEO’s, HR managers en leidinggevenden zijn allemaal van goede wil, maar missen vaak expertise en tijd en slagen er daardoor niet in om diversiteit en inclusie strategisch te verankeren in hun (HR) beleid. Daarom zijn Ilse en Anouck een platform aan het bouwen waar ze tips, literatuur en concreet advies zullen delen. Ze hebben ook een lerend netwerk opgestart met 10 techbedrijven én ze hebben een bevraging georganiseerd om zicht te krijgen op hoe groot het probleem eigenlijk is en wat de prioriteiten zijn.

Hoewel hun project zich richt tot kleine en middelgrote bedrijven in IT, is het materiaal dat ze ontwikkelen en de inspiratie die ze delen ook relevant voor niet-tech bedrijven: denk aan het leren schrijven van inclusieve jobadvertenties, het opzetten van sponsorship programma’s, het maken van een business case, tips om data te verzamelen en om leidinggevenden mee te krijgen.

Anouck en Ilse haalden hun mosterd bij enkele partners met expertise ter zake zoals Agoria en NL digital (de Nederlandse tegenhanger van Agoria), Inclusion Now, experten in inclusie en Tech Talent charter, een non-profit in de UK waar de nood om te werken rond diversiteit en inclusie al langer hoog op de agenda staat.

Er moet op 3 vlakken gewerkt worden om inclusie en diversiteit te bevorderen, zeggen ze: Eerst en vooral heb je data nodig om de “as is”-situatie te kennen en vast te stellen waar het schoentje het meeste knelt, daarnaast moet je bedrijven informeren en sensibiliseren rond het belang en de impact van I&D, om hen tot slot aan te zetten tot een holistische aanpak.

Meer info of graag ook deelnemen aan een inspiratiesessie?
www.inclusionatwork.be of volg de LI company page van Level IT out

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR