Jobs op Tomorrowland even snel uitverkocht als tickets voor het festival

Niet alleen tickets voor Tomorrowland zijn gegeerd, maar ook de beschikbare crewplaatsen. NOWJOBS, de applicatie waarmee het festival al enkele jaren bijverdieners zoekt, heeft de communicatie rond de vacatures dan ook vroegtijdig moeten stopzetten.

Het aantal inschrijvingen om op Tomorrowland te werken was dit jaar gewoonweg ongezien. In enkele uren tijd waren er al heel wat meer geïnteresseerden dan beschikbare plaatsen. In totaal zullen er tijdens beide festivalweekends 1.491 bijverdieners – waarvan 1/3e flexi-jobbers – de handen uit de mouwen steken.

“Dat de flexi-job aan een opmars bezig is, is een trend die we al even zien en die zich ook voor festivals verderzet”, klinkt het bij Eline David, General Manager bij NOWJOBS België.

NOWJOBS zocht voor het derde jaar op rij bijverdieners voor Tomorrowland. Hoewel er opnieuw heel wat crewleden nodig zijn, waren de beschikbare plaatsen dit jaar in no time volzet. Werken op het elektronische festival is dus duidelijk hot!

Op het festival een job bemachtigen is dan ook even gewild en exclusief geworden als de tickets voor een van beide festivalweekends. NOWJOBS heeft de communicatie die het had opgezet om bijverdieners voor Tomorrowland aan te trekken daarom vroegtijdig moeten stopzetten, want op amper enkele uren tijd meldden meer dan 1.000 nieuwe mensen zich aan voor de screening. Wie eerder al op het festival gewerkt had, moest de screening niet opnieuw doorlopen.

“De screeningsdag voor bijverdieners op Tomorrowland was dit jaar in enkele ogenblikken volzet, ongezien! Andere jaren werkten we steeds met twee of meer screeningsdagen om aan een voldoende grote crew te geraken, maar dat was dit jaar absoluut niet nodig. Op één dag tijd hadden we de benodigde studenten en flexi-jobbers geselecteerd om de pool van de vorige jaren aan te vullen”, zegt Eline David, General Manager bij NOWJOBS België.

Mocht de communicatie gewoon zijn blijven lopen, zouden er zich duizenden bijverdieners ingeschreven hebben voor de screeningsdag via NOWJOBS.

1.491 bijverdieners geven het beste van zichzelf op Tomorrowland

Tijdens de twee weekends van Tomorrowland zullen er in totaal telkens 1.491 studenten en flexi-jobbers aan de slag zijn via NOWJOBS. Om aan die crew te komen, waren er nog zeshonderdtal nieuwe bijverdieners nodig. 1.060 kandidaat-bijverdieners waren er snel bij en hebben zich via de applicatie van NOWJOBS kunnen inschrijven voor de screeningsdag. Na die fysieke screening werden de nodige crewleden uit de pool geselecteerd.

De bijverdieners die NOWJOBS selecteerde, zullen voornamelijk aan de slag zijn in de food- en beveragestanden. Maar ook voor de fashion shops, de administratie, en de op- en afbouw van het festival worden bijverdieners ingeschakeld. De meesten onder hen zullen tijdens beide festivalweekends werken en dan ook op de crewcamping verblijven.

Tomorrowland als flexi-job

De flexi-job is al een hele tijd aan een opmars bezig. Door extra bij te verdienen lukt het mensen beter om rond te komen, te sparen of budget vrij te maken voor leuke activiteiten. Dat is niet onlogisch gezien de duurdere levensprijzen. Oudere flexi-jobbers en gepensioneerden doen het dan weer vooral omwille van het sociaal contact.

Wat de reden ook mag zijn, de uitbreiding van het statuut op 1 januari van dit jaar heeft er alleen maar een boost aan gegeven. In vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar is het aantal nieuwe flexi’s dat zich registreert in de app van NOWJOBS dan ook verdubbeld. Momenteel zijn er meer dan 115.000 flexi’s ingeschreven bij NOWJOBS.

Dat vertaalt zich ook in het aantal flexi’s op Tomorrowland. Dit jaar is bijna 1/3e (441 medewerkers) van de food & beverage crew namelijk een flexi-jobber, in vergelijking met 1/4e vorig jaar. Zij vormen de Tomorrowland 2023 crew samen met 913 studenten en 137 reguliere medewerkers.

“De flexibele pool van flexi’s is ideaal om in te zetten tijdens Tomorrowland”, concludeert Eline David. “Het statuut blijft aan belang winnen, en dat niet alleen in de horecasector. Ook bij chocolatiers, in bioscopen, de sportsector, de podiumkunsten en de zorgsector is het namelijk sinds begin dit jaar mogelijk om als flexi-jobber aan de slag te gaan. We zien dan ook dat er in deze sectoren steeds meer vraag komt naar flexi’s, en hopen dat dit binnenkort ook mogelijk zal worden voor alle andere sectoren.”

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER