HR Uncorked | Motivatie, zo simpel als ABC of als fietsen

Gedurende 72 uur trokken we ons terug in Sous le Bois met een exclusief gezelschap om samen de toekomst van HR vorm te geven. 5 thema’s, 5 rond de tafels en elke rond de tafel ronden we af met een wrap-up in de wijnkelder. Dit is onze eindejaarspecial: HR Uncorked.

Motivatie, zo simpel als ABC of als fietsen

Het welzijn van medewerkers staat vandaag hoog op de prioriteitenlijst van HR. En terecht, want het aantal langdurig zieken was nog nooit zo hoog. We weten dat motivatie hierin een belangrijke rol speelt. En motivatie, dat is zo eenvoudig als ABC: zet in op autonomie, competenties en onderlinge verbinding.

In deze podcast kruipt Lesley Arens in het hoofd van Linda Capelle, General Manager Bright Plus; Steven Cavens, HR manager bij Bright Plus en Sofie Van Eemeren, HR & People lead bij Mobile Vikings.

  • Hoe kan je als bedrijf de motivatie van je medewerkers naar een hoger niveau tillen?
  • Wat is de rol van leidinggevenden daarbij en hoe kan HR hierin ondersteunen?
  • Hoe creëer je een open feedbackcultuur waarin feedback ‘gebeurt’?
  • En hoe vermijd je de dramadriehoek 🙂

+++

Deze podcast werd opgenomen tijdens de 72 uur van #ZigZagHR

Gedurende 72 uur trok #ZigZagHR zich terug in de hidden gem Sous le Bois in Erezée. Met een exclusief HR-gezelschap gingen we er op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: Wat kunnen we in 2024 doen om medewerkers én bedrijven te laten floreren en groeien, in de huidige context van extreme arbeidsmarktkrapte?

And don’t forget: it’s a great time to be in HR!

LEES HET SPOTLIGHT DOSSIER van de 72 uur van #ZigZagHR

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER