HR uncorked | Flexibilisering: Hoe houden we werk betaalbaar?

Gedurende 72 uur trokken we ons terug in Sous le Bois met een exclusief gezelschap om samen de toekomst van HR vorm te geven. 5 thema’s, 5 rond de tafels en elke rond de tafel ronden we af met een wrap-up in de wijnkelder. Dit is onze eindejaarspecial: HR Uncorked.

AFL 2: Flexibilisering: Hoe houden we werk betaalbaar?

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich steeds scherper voelen en het einde is nog lang niet in zicht. Het is een kandidaat gedreven markt en de kandidaat eist flexibilisering, ook als het gaat over verloning. Dat vertaalt zich in een duidelijke tendens langs werkgeverskant naar het aanbieden van meer alternatieven. Het mobiliteitsbudget en de fietslease zijn duidelijk aan een opmars toe. Maar hoe houden we werk betaalbaar? En hoe vermijden we dat kandidaten en medewerkers geen appelen met peren vergelijken?

Dat is de insteek van deze podcast met

  • Kevin Haegeman, HR Sparring Partner Group S;
  • Monica De Coninck, HR Manager Sanorice;
  • Justine Vanneste, HR Manager Supra Bazar

+++

Deze podcast werd opgenomen tijdens de 72 uur van #ZigZagHR

Gedurende 72 uur trok #ZigZagHR zich terug in de hidden gem Sous le Bois in Erezée. Met een exclusief HR-gezelschap gingen we er op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: Wat kunnen we in 2024 doen om medewerkers én bedrijven te laten floreren en groeien, in de huidige context van extreme arbeidsmarktkrapte?

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich steeds scherper voelen en het einde is nog niet in zicht. We opereren in een kandidaatgedreven markt en voor heel wat medewerkers is flexibilisering een evidentie geworden. Ze willen vrijheid en verwachten vertrouwen.

Werkgevers die zich niet uit de markt willen prijzen, moeten dus (nieuwe) manieren zoeken om flexibiliteit efficiënt, effectief en inclusief te organiseren. Hoe ver kan, wil en moet je daarin gaan? Hoe verzoen je die verregaande vraag van je werknemers met de continuïteit van je organisatie? Hoe houden we werk werkbaar én betaalbaar?

And don’t forget: it’s a great time to be in HR!

LEES HET SPOTLIGHT DOSSIER: 72 uur van #ZigZagHR

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER