HR uncorked | Employability: anders leren kijken naar talent

Gedurende 72 uur trokken we ons terug in Sous le Bois met een exclusief gezelschap om samen de toekomst van HR vorm te geven. 5 thema’s, 5 rond de tafels en elke rond de tafel ronden we af met een wrap-up in de wijnkelder. Dit is onze eindejaarspecial: HR Uncorked.

AFL 3: Employability: anders leren kijken naar talent

Zowel de Vlaamse als de federale regering spraken de ambitie uit om tegen 2030 een
werkzaamheidsgraad van 80% te realiseren. Voldoende mensen aan het werk krijgen en
houden is om meerdere redenen cruciaal. De vraag naar talent, en de daarmee gepaard gaande druk op onze arbeidsmarkt, zal nog zeker tot 2030 blijven aanhouden.

Meer mensen duurzaam aan het werk, het is niet evident.
En dus moeten we op zoek naar nieuw talent, onze eigen medewerkers intern aanzetten tot bewegen én ze langer op de werkvloer houden.

Samen met Annic Bosmans, CEO Randstad Group en Karin Van Roy, CHRO Arvesta gaan we op zoek naar oplossingen om die druk op de arbeidsmarkt, op onze organisatie en op onze medewerkers zoe goed mogelijk op te vangen. Dat vraagt om een holistische aanpak en het challengen van onze hiring managers. Ze zijn nog te veel op zoek naar een witte raaf die bovendien achteruit vliegt én Sanskriet fluit. We moeten breder én ander leren kijken naar talent. En vooraleer we talent met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aanspreken, moeten we er éérst voor zorgen dat de werkvloer én de werkomgeving inclusief zijn.

+++

Deze podcast werd opgenomen tijdens de 72 uur van #ZigZagHR

Gedurende 72 uur trok #ZigZagHR zich terug in de hidden gem Sous le Bois in Erezée. Met een exclusief HR-gezelschap gingen we er op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: Wat kunnen we in 2024 doen om medewerkers én bedrijven te laten floreren en groeien, in de huidige context van extreme arbeidsmarktkrapte?

And don’t forget: it’s a great time to be in HR!

LEES HET SPOTLIGHT DOSSIER van de 72 uur van #ZigZagHR

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER