HR Uncorked | Attentiebeleid: het gaat nooit (alleen) om het geschenk

Gedurende 72 uur trokken we ons terug in Sous le Bois met een exclusief gezelschap om samen de toekomst van HR vorm te geven. 5 thema’s, 5 rond de tafels en elke rond de tafel ronden we af met een wrap-up in de wijnkelder. Dit is onze eindejaarspecial: HR Uncorked.

AFL 5: Attentiebeleid: het gaat nooit (alleen) om het geschenk

Als we willen dat medewerkers aan boord blijven, zorgen we er best voor dat ze gemotiveerd zijn, dat ze zich gewaardeerd en erkend voelen en dat we zo veel mogelijk professionele en persoonlijke mijlpalen aangrijpen om impact te hebben op onze connectie met hen. Want dat zal leiden tot betere prestaties, meer welzijn, minder absenteïsme, minder stress en burn-out, minder verloop en dus hogere productiviteit.

Moments that matter, het zijn opportuniteiten om echt te connecteren met onze medewerkers, maar we laten nog heel veel kansen liggen. Daarover gaat Lesley Arens in gesprek met Jelle Van Roosbroeck, CEO Kadonation; Jessie Govaert, Freelance HR- en Organisatie Consultant en Ann Moernaut, CHRO Novartis.

Enkele tips:

  • Creëer een kader maar geef voldoende autonomie aan leidinggevenden
  • Don’t role it out, rolemodel it out
  • Zet in op vergeten moments that matter, zo maak je misschien wel het grootste verschil

Deze podcast werd opgenomen tijdens de 72 uur van #ZigZagHR

Gedurende 72 uur trok #ZigZagHR zich terug in de hidden gem Sous le Bois in Erezée. Met een exclusief HR-gezelschap gingen we er op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: Wat kunnen we in 2024 doen om medewerkers én bedrijven te laten floreren en groeien, in de huidige context van extreme arbeidsmarktkrapte?

And don’t forget: it’s a great time to be in HR!

LEES HET SPOTLIGHT DOSSIER van de 72 uur van #ZigZagHR

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER