PARTNERCONTENT

Employee experience: de HR-architectuur van succes

Medewerkers eerst. Hebben zij een fantastisch gevoel bij je organisatie, dan volgt de rest vanzelf. Anna Smets, Director Business Solutions bij Workplace Options, legt uit waarom een positieve medewerkerservaring hét succesingrediënt voor elke organisatie is.

Voelen medewerkers zich begrepen, betrokken en gesteund, dan zal dat je omzet en klanttevredenheid gunstig beïnvloeden. Klinkt logisch, maar hoe verander je een medewerker in een bevlogen medewerker?

Bevlogen medewerkers voor tevreden klanten

Anna Smets: “EX zit werkelijk in elk detail van je organisatie: van de kwaliteit van de koffie en de IT, tot het verloop van onboarding en evaluatiegesprekken. Ook het geven van opleidingen, inspraak en verantwoordelijkheid is cruciaal voor de mate waarin medewerkers zich bevlogen voelen.”

Wendbare werkgever in een instabiele wereld

“In deze woelige tijden verwachten mensen veel meer dan een degelijk verloningspakket. Er wordt van werkgevers verwacht dat ze wendbaar en effectief reageren op crisissituaties, maar ook dat ze actief bezig zijn met welzijnsthema’s zoals mentale gezondheid, inclusie, diversiteit, work-life balance, … Werkgevers die dat begrijpen, hebben een dikke streep voor op hun concurrenten.”

Feedback als basis voor je EX-beleid

“Meten is weten. Wie werk wil maken van een sterke employee experience doet er dan ook goed aan om de vinger aan de pols te houden. Dat kan door medewerkers regelmatig te bevragen over belangrijke EX-thema’s. Surveys geven niet alleen een klare kijk op hoe je medewerkers je organisatie ervaren, ze vergroten hun gevoel van betrokkenheid en vertrouwen.”

>> Benieuwd hoe WPO je employee experience boost?
>> Contacteer Anna Smets voor een vrijblijvend gesprek, en je bent vertrokken!

+++

Workplace Options ondersteunt bedrijven wereldwijd in welzijnsoplossingen voor medewerkers en hun gezinsleden. Het is WPO’s missie om organisaties toekomstbestendig en succesvol te maken, door zorg te dragen voor hun mensen.

2023 WMHD Banner J0323

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER