Employee Engagement spelenderwijs verhogen: HR als een speelveld #93

Hoe kan je werknemersbetrokkenheid en teamfunctioneren naar een hoger niveau brengen dankzij een bordspel? Dat ontdek je in deze episode van Brainpickings. Ik kruip daarvoor in het hoofd van Pieterjan Uytterhoeven, co-founder van Pilipili Games en Griet Robberechts, owner van Bureau PiM.

HR als een speelveld?

Spel en games winnen aan populariteit: denk maar aan bordspellen in familiekring en onder vrienden, denk maar aan TV formats zoals De Mol. En die trend begint ook binnen te sijpelen in het bedrijfsleven: steeds meer worden serious games en gamification ingezet om medewerkers te motiveren, te engageren en te laten leren.

We hebben het onder andere over PARODy, een gamified HR solution die inspeelt op de noden van HR als strategie: drie tools die je als innovatieve HR professional kan inzetten om op een laagdrempelige manier de verschillende uitdagingen waar HR vandaag voor staat aan te pakken: Appliteam, Recruit Pursuit en DYNAM-O.

DYNAM-O is een (online) bordspel rond bedrijfswaarden en teamdynamiek. Deze interactieve workshop wordt ingezet om werknemersbetrokkenheid te verhogen en te (re)connecteren met collega’s, iets wat niet evident is nu teams op een nieuwe manier moeten samenwerken. Hoe maak je spelenderwijs (bedrijfs)waarden binnen een team bespreekbaar, zodat deze waarden gaan leven binnen en buiten je bedrijf? Hoe benoem je waar je als team tekortschiet en ga je de dialoog (opnieuw) aan? Welke trends in game-based learning kunnen interessant zijn voor HR professionals? Hoe kijken een HR expert en gaming expert naar de toekomst van HR en leren?

Dat kom je allemaal te weten in deze aflevering van Brainpickings, dé Podcast show voor HR professionals en leidinggevenden.

TIP: Gedurende gans de maand september kan je helemaal gratis een demoversie van Dynamo uitproberen SURF NAAR: https://pilipiligames.be/demo-dynamo/…

Met #ZigZagHR dagen we jou uit om jezelf en je vakgebied heruit te vinden. Dat doen we met ons maandelijks vaktijdschrift, met onze wekelijkse nieuwsbrief, dagelijkse updates via onze Social Media kanalen én met deze podcast. Dan kruip ik in het hoofd van een HR professional, een HR expert, thought leader of één van onze veel abonnees om daar ideeën, inspiratie, best & next practices te stelen waar jij mee aan de slag kan in jouw organisatie of in jouw HR team.

Abonneer je zeker op ons youtube kanaal of volg ons op jouw favoriet podcast kanaal!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR