Baas van morgen: Aan het roer bij Domino’s Pizza of Opera Ballet Vlaanderen

Op 30 mei nemen 33 leerlingen uit lagere en middelbare scholen van Antwerpen, Mechelen en Turnhout voor één dag plaats op de stoel van een CEO. Tijdens de derde editie van JINC Baas van Morgen koppelt JINC België jongeren uit een sociaaleconomisch uitdagende omgeving aan leidinggevenden. 21 CEO’s staan hun stoel af aan leerlingen uit het zesde leerjaar basisonderwijs of vijfde en zesde leerjaar secundair onderwijs. Onder hen Anneke de Groot (Domino’s Pizza), Annelies Laureyssens & Lien Boven (Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen) en Jan Vandenhouwe (Opera Ballet Vlaanderen).

“Baas van morgen geeft een boost aan het zelfvertrouwen van de jongeren”, zegt Koen Van Roey, directeur van JINC België. “Ze krijgen een inkijk in de werkomgeving van de CEO, doen ervaring op en breiden hun netwerk uit. Troeven die ze meenemen naar hun toekomst op de arbeidsmarkt.”

​Hoe inspireer je leerlingen om het beste uit zichzelf te halen? Door ze een dag lang aan het roer van een onderneming te zetten. Tijdens JINC Baas van Morgen ontdekken 33 leerlingen hoe een bedrijf, kabinet of organisatie er aan de binnenkant uitziet. Voor bedrijfsleiders is de actie een uitgelezen moment om de toekomstige werkzoekenden te laten zien waarom hun sector relevant is, maar evengoed om zich te laten inspireren door hun input.

Uitwisselingen tussen de bedrijfswereld en het talent van de toekomst

Uitzendbureau Agilitas neemt al voor de tweede keer deel aan JINC Baas van Morgen. Voor CEO Ann De Schepper betekent de actie een enorme meerwaarde.

“Net als JINC België wil Agilitas Group zoveel mogelijk mensen aan werk helpen. Een dag met een leerling doorbrengen, geeft me veel nieuwe inzichten. Onder andere over inclusie en diversiteit, of drempels die mensen ervaren. Die inzichten nemen we absoluut mee in onze werking.”

Leerling Sonia (17) neemt op 30 mei een dag de fakkel over van Bart Govaert, algemeen directeur van cultuurcentrum de Warande in Turnhout. En of ze er zin in heeft.

“Dit is echt het allerleukste project van het schooljaar! Tijdens mijn dag als CEO wil ik zoveel mogelijk jongerenideeën de Warande binnen brengen.”

Deze bedrijven nemen deel aan Baas van Morgen:

18 leerlingen uit het zesde leerjaar van de basisschool en 15 uit het vijfde en zesde leerjaar secundair onderwijs worden in 3 steden een dag lang de baas bij volgende bedrijven:

  • Antwerpen: Coca-Cola Europacific Partners, Domino’s Pizza Belgium, Fluvius, Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, Schoenen Torfs, Woonhaven Antwerpen, AP Hogeschool, Arenberg, Foodmaker, Kringwinkel Antwerpen, Opera Ballet Vlaanderen, Plopsa, Tomorrowland, en Waterbouwkundig Laboratorium
  • Mechelen: Agilitas Group, Retail Partners Colruyt Group, Springbok Agency, Lokale Politie BoDuKaP
  • Turnhout: Aurora Productions, Cultuurhuis de Warande en Stad Turnhout

Turnhout vervoegt Antwerpen en Mechelen als nieuwste JINC-stad

JINC België helpt kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en een beperkt netwerk, aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via verschillende projecten met scholen en bedrijven, maken de jongeren kennis met allerlei beroepen en bedrijven. Ze ontdekken welk werk bij hun talenten past en leren solliciteren.

“De actie JINC Baas van Morgen is het jaarlijkse feest van onze werking. Hier komen al onze projecten op een unieke manier bij elkaar”, zegt Koen Van Roey. Na twee succesvolle edities wordt JINC Baas van Morgen nu voor de derde keer georganiseerd, met Turnhout als nieuwe stad.

“We zijn een jonge organisatie in volle expansie”, vervolgt Van Roey. “In 2020 startte JINC België als pilootproject voor de stad Antwerpen en sindsdien groeien we razendsnel. Over vijf jaar willen we aanwezig zijn in elke Vlaamse provincie. We laten ons inspireren door JINC Nederland, dat in 2003 opgericht werd en elk jaar meer dan 80.000 kinderen ondersteunt.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER