Atlas Copco viert 150e verjaardag met festival voor medewerkers en familie

Afgelopen weekend vierde Atlas Copco samen met alle medewerkers van de Benelux zijn 150e verjaardag en 150 jaar aan innovatie en groei. De vestiging in Wilrijk, Atlas Copco Airpower, werd voor de gelegenheid omgebouwd tot festivalterrein met familie-entertainment en live optredens door onder andere Regi en Samson en Marie. Er was ook ruimte om de rijke geschiedenis van Atlas Copco in België en Nederland in de kijker te zetten met een expo.

Festivalweekend met optredens, kinderanimatie en vooral veel fun

De Atlas Copco vestiging in Wilrijk werd afgelopen weekend ter gelegenheid van de 150e verjaardag van Atlas Copco omgebouwd tot een waar festivalterrein. Meer dan 8.000 gasten uit België en Nederland zakten op 17 en 18 juni af naar de Antwerpse gemeente. Het Belgische hoofdkantoor van het bedrijf vormde de achtergrond van een heus festivalweekend.

Overdag konden de medewerkers de fabriek bezoeken, waren er familiemomenten met onder andere een live optreden van Kapitein Winokio, Samson en Marie en een DJ-set door MNM DJ’s Gillis & Govaerts. Zaterdagavond konden werknemers met hun partner feesten op de festivalweide met optredens van Cookies & Cream, DJ Tivalo en Regi.

Gedurende twee dagen viel er voor de medewerkers en hun familie heel wat te beleven: van STEM-activiteiten, een klimmuur en animatie voor de kinderen, tot rustig genieten van een hapje en drankje in de Midzomertuin (met een knipoog naar de Zweedse roots van Atlas Copco). Er was een compressor service competition en een waterparcours om Atlas Copco’s wereldwijde vrijwillgersorganisatie Water For All in de kijker te zetten. Water For All is een organisatie die zich inzet om drinkbaar water en proper sanitair te voorzien aan wie er geen toegang toe heeft.

150 jaar aan innovaties en groei

Het verhaal van Atlas Copco begint in Zweden in 1873, met een eerste Belgische vestiging in 1955. “Atlas Copco heeft een rijke geschiedenis, zeker in onze regio: hier zijn al verschillende baanbrekende innovaties ontwikkeld voor klanten in vele industrieën wereldwijd”, verduidelijkt Alex Bongaerts, VP Holding Benelux bij Atlas Copco.

Die rijke geschiedenis konden medewerkers ontdekken in de expo Home of Industrial Ideas. In die expo konden de bezoekers ontdekken hoe Atlas Copco doorheen de jaren is gegroeid in de Benelux met zoveel gepassioneerde collega’s en hoe ze samen aan een mooie toekomst bouwen. Ook het masterplan van de site in Wilrijk werd er getoond.

Vorig jaar kondigde Atlas Copco aan dat het 70 miljoen euro zou investeren in de site in Wilrijk met het oog op meer R&D-capaciteit en productieruimte, en nieuwe productietechnologiën in zijn slimme fabriek. Daarnaast gaat een deel van de investering naar het om- en bijscholen van medewerkers. De naaste buren van de Wilrijkse site die zich inschreven, kregen een update van het masterplan via een gegidst bezoek in de Home of Industrial Ideas expo.

“Met ons festivalweekend willen we onze gepassioneerde medewerkers vieren en hen bedanken voor hun jarenlange bijdrage aan de groei en ontwikkeling van Atlas Copco in de Benelux”, benadrukt Alex Bongaerts, VP Holding Benelux bij Atlas Copco.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER