Zo word je top of mind bij kandidaten voor ze op de arbeidsmarkt komen

110 studenten van de Hogeschool Vives uit Kortrijk bezochten op 27 februari onderdelenspecialist TVH in Waregem. TVH ontving hen in het kader van de Vives projectdagen. De studenten uit de bachelor Supply Chain Management en graduaat Sales Support konden zo de theorie aftoetsen aan het bedrijfsleven.

Vives op bezoek bij TVH min
Vives op bezoek bij TVH 2 min

Tijdens de projectdagen van Hogeschool Vives ontdekken studenten hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Vives wil zo het bedrijfsleven in de praktijk aan de student tonen. Drie dagen lang bezoeken ze verschillende bedrijven en kunnen ze de bagage uit hun opleiding in realiteit toegepast zien worden. TVH is één van die bedrijven.

Peter Geiregat, Chief People Officer bij TVH, is overtuigd van dit initiatief, zowel voor student als bedrijf: “De hogeschool wil de jobs in de sector in de kijker zetten en zo ook de instroom voor de logistieke opleidingen stimuleren. Ook TVH ondersteunt de opleidingen door onder meer gastdocenten lessen te laten geven. Zo willen we de werkvloer dichter bij de student brengen.”

Het bezoek bestond uit een interactieve kennismaking met TVH, gevolgd door een rondleiding en infosessie rond logistiek. “Maar waar de studenten het meest enthousiast over waren, is de business game. Een simulatiespel waarbij elke stap binnen de supply chain van TVH wordt uitgelegd. Zo leren ze de flow binnen het bedrijf kennen en blijft het ook beter hangen”, aldus Peter.

Ook na het bezoek kunnen de studenten nog terecht bij TVH. “Ze maken kennis met TVH, maar ook met collega’s uit de logistiek. Zo kunnen ze altijd naar ons bellen of mailen om vragen te stellen of om te spreken met een expert”, zegt Peter nog. “En als ze na hun studies een job met doorgroeimogelijkheden zoeken in een interessant en groeiend, internationaal bedrijf, dan weten ze meteen waar ze terecht kunnen.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER