Van levenslang leren naar loopbaanleren

Onze maatschappij is aan het veranderen met een toenemende behoefte aan zingeving, autonomie en verbinding. In welke mate kunnen we dat nieuwe paradigma ook effectief vaststellen. Dat is de vraag die Roeland Van Dessel, gedelegeerd bestuurder van Travvant wou beantwoorden in zijn boek ‘People First’. Hij formuleerde 8 hypotheses, gebaseerd op de trends die hij vaststelde vanuit zijn ervaring of die hij verwachtte. Samen met Luc Dekeyser, (KU Leuven) en Jan Verbelen (socioloog en onderzoeker bij Indiville) voerde hij uitgebreid onderzoek.

Een van die 8 hypotheses is de verschuiving van het psychologisch contract, want nu de werkrelatie tussen werkgever en werknemer veranderd is, kunnen we veronderstellen dat er ook een nieuwe vorm van psychologisch contract is, waarbij zekerheid, loyaliteit en levenslang dienstverband ruimte maken voor groeimogelijkheden, flexibiliteit en inzetbaarheid.

Daarover hebben we het in deze podcast, de 7de ondertussen in een reeks van 9 die we maken ism Travvant naar aanleiding van het boek People First dat vorig jaar verschenen is. Deze keer schuiven Marijke Jonckers, outplacement coach en loopbaancoach bij Travvant en Olivier Lambert, CEO Cevora mee aan.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER