Right Career Talks: Het taboe rond outplacement.

Loopbanen zijn in beweging. Mensen voorlopig nog niet: Ondanks het feit dat de context ingrijpend veranderd is, zijn loopbaantransities en loopbaanmobiliteit het afgelopen decennium niet met dezelfde snelheid veranderd. Om te komen tot duurzame oplossingen op het vlak van langer werken, arbeidsmarktkrapte en inzetbaarheid, is er een andere visie én aanpak nodig. Het oude loopbaanmodel is zijn houdbaarheidsdatum voorbij en toe aan een update. Maar we zijn nog heel hard aan het ‘struikelen’. Hoe evolueren we van een eng loopbaanmodel naar een meer holistische benadering en wat is daarvoor nodig? Dat is de insteek van een 4-delige podcastreeks ism Right Management.

In de vorige podcast kroop Lesley Arens in het hoofd van Geert Volders, Directeur Right Management Belgium over next generation outplacement, een heel boeiende episode over outplacement en hoe ontslag ook een nieuwe start betekent. Het leek ons daarom een goed idee om enkele verhalen te delen en mensen aan het woord te laten die na hun outplacement hun loopbaan een nieuwe wending hebben gegeven.

Maar het is ondertussen heel duidelijk dat dit taboe nog niet doorbroken is in Vlaanderen, want we vonden niemand bereid om hierover te komen getuigen. Daarom heeft Lesley Marc Spaey, senior consultant bij Right Management en zijn collega Lore Dugardeyn, HR career & talent management coach gespecialiseerd in outplacement & interne mobiliteit uitgenodigd, om vanuit hun dagelijkse praktijk een aantal inzichten te delen.

Veel kijk- en luisterplezier!

+++

TIP: Bekijk of beluister zeker ook de twee vorige episodes van deze reeks

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER