Loopbaantalks: Starten van een blanco blad

Als je weleens zeilt, weet je dat de wind van de zijkant moet komen om vooruit te geraken. Door te zigzaggen, zorg je ervoor dat de zeilboot wind in zijn zeil blijft hebben. Net zoals een zeilboot moet zigzaggen om op zijn bestemming te geraken, zo ook moeten mensen zigzaggen in hun loopbaan. Dat is de insteek van deze podcastreeks in samenwerking met VDAB, waarin Lesley Arens in gesprek gaat met professionals over hun loopbaan.

In deze podcast hebben we twee dames op bezoek die het roer een paar keer hebben omgegooid: Lizbeth Nowé startte als legal consultant, werd vervolgens advocate, manager juridische dienst bij een sociaal secretariaat, leidde nadien 11 jaar een Belgisch modehuis, waar ze vervolgens het HR beleid professionaliseerde en sedert 2020 zorgt ze er als general manager bij Titeca voor dat de talenten van alle medewerkers ten volle tot uiting kunnen komen, en dat allemaal in een zeer snel veranderende sector door digitalisatie en consolidatie.

Eline Creve ging met haar master communicatiewetenschappen aan de slag als freelance journalist bij HLN, ze werkte ruim 11 jaar als communicatieverantwoordelijke bij stad Gent voor schepen Sophie Bracke en sedert september 2022 maakt ze schitterende bloemencreaties voor winkels en feestzalen.

Een heerlijke podcast over starten van een blanco blad, jezelf (durven) heruitvinden, het belang van netwerken, een sociaal vangnet en een kompas; over de beperkingen van een klassiek CV; over creatief zijn met beelden, woorden, cijfers en bloemen; over jezelf heruitvinden, botsen op jezelf; over geluk, groeien en over spijt; over de rol en de impact van je initiële studiekeuze; over groeiversnellers en remmers; over weten wat je (niet) wil; over het belang van communicatie; over versnellen en vertragen in de bochten; over ploeterjaren, de gouden jaren en het leven als een speeltuin…

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER