Loopbaan talks: Zigzaggen binnen het bedrijf

Als je weleens zeilt, weet je dat de wind van de zijkant moet komen om vooruit te geraken. Door te zigzaggen, zorg je ervoor dat de zeilboot wind in zijn zeil blijft hebben. Net zoals een zeilboot moet zigzaggen om op zijn bestemming te geraken, zo ook moeten mensen zigzaggen in hun loopbaan. Dat is de insteek van deze podcastreeks in samenwerking met VDAB, waarin Lesley Arens in gesprek gaat met professionals over hun loopbaan.

En dat je ook binnen eenzelfde bedrijf kan zigzaggen bewijst het verhaal van Jasper Buijs. Op 1 juli 2011 begon zijn avontuur bij Decathlon Belgium. Zijn reis, zo zegt hij, is een prachtig voorbeeld van hoe een zigzag-carrièrepad je naar onverwachte en boeiende bestemmingen kan brengen. Hij begon bij Decathlon als verkoper, kreeg de kans om door te groeien tot teamleader, werd vervolgens uitgedaagd om de minder zichtbare kant van het bedrijf te ontdekken door te werken op de technische dienst na verkoop in het Service Center. Hij kon nadien als store leader bij Decathlon Turnhout zijn leiderschapsvaardigheden verder aanscherpen en mocht een duurzaamheidsproject trekken. Tot het licht uitging. Vandaag is hij nog altijd aan de slag bij Decathlon, nu als projectmanager voor employer branding. Sophie Geerinck is onze tweede gaste in deze podcast. Ze werkt al 15 jaar bij Dela en ook zij voldoet aan een verrassende wending.

Moet je regelmatig veranderen van rol om te groeien in je loopbaan? En is het dan nefast als je dat niet doet? Die vragen proberen we te beantwoorden in deze aflevering. Een podcast over trots zijn op wat je doet en op het bedrijf waar je werkt; over weten wat je wil; over het belang van een (bijna niet haalbaar) doel hebben en daar geleidelijk aan naartoe werken; over je bestemming kennen en durven afwijken van je carrièrepad als het nodig is; over het belang van inzetten op een (intern) netwerk en stakeholdermanagemnt; over de impact van geluk en timing en over kritisch durven zijn voor jezelf.

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER