Loopbaan talks: loopbanen verduurzamen

Als je weleens zeilt, weet je dat de wind van de zijkant moet komen om vooruit te geraken. Door te zigzaggen, zorg je ervoor dat de zeilboot wind in zijn zeil blijft hebben. Net zoals een zeilboot moet zigzaggen om op zijn bestemming te geraken, zo ook moeten mensen zigzaggen in hun loopbaan. Dat is de insteek van deze podcastreeks in samenwerking met VDAB, waarin Lesley Arens in gesprek gaat met professionals over hun loopbaan.

In deze aflevering kruipt Lesley in het hoofd van Sven De Haeck, directeur Strategie bij VDAB. In de huidige arbeidsmarkt moeten we uitgaan van loopbaanzekerheid in plaats van werkzekerheid waarbij iedereen zijn of haar competenties en leerervaringen ten volle kan inzetten. Hoe kunnen we mensen aan duurzaam aan het werk krijgen én houden? Hoe kunnen we met andere woorden loopbanen verduurzamen?

VDAB kennen we allemaal als vertrouwde gids die werkzoekenden helpt om de kortste weg naar duurzaam werk te vinden, maar VDAB is er ook voor ALLE burgers, niet alleen mensen op die kwetsbaar zijn omdat ze tijdelijk werkzoekend zijn, maar ook voor wie proactief inzet op loopbaanmanagement. Een heel leerrijke podcast over loopbanen, loopbaanbegeleiding, werkschakelpunten, over competentiechecks, over duurzame tewerkstelling, over de ambitie van de Vlaamse regering om tegen 2030 een werkzaamheidsgraad van 80% te realiseren. Dat betekent dat er meer dan 90.000 extra werkenden moeten bijkomen. lLeren is een privilege zegt hij. En op het einde van de podcast deelt Sven De Haeck zijn ultieme loopbaantip

TIPS

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER