Loopbaan talks: Gulzig zijn in het leven en in je loopbaan

Als je weleens zeilt, weet je dat de wind van de zijkant moet komen om vooruit te geraken. Door te zigzaggen, zorg je ervoor dat de zeilboot wind in zijn zeil blijft hebben. Net zoals een zeilboot moet zigzaggen om op zijn bestemming te geraken, zo ook moeten mensen zigzaggen in hun loopbaan. Dat is de insteek van deze podcastreeks in samenwerking met VDAB, waarin Lesley Arens in gesprek gaat met professionals over hun loopbaan.

Zigzaggers vind je overal en al zeker bij #ZigZagHR zelf. Want ook Caroline Dupont, onze huisfotografe besliste een paar jaar geleden haar loopbaan een behoorlijke wending te geven.

Eigenlijk wou ze journalist worden, maar ze ging rechten studeren en leerde gaandeweg dat gelijk hebben niet hetzelfde is als gelijk krijgen en dat recht en rechtvaardigheid verschillende dingen zijn. Ze beschouwt zichzelf als een ervaren zigzagger, vulde haar rugzak bij elke loopbaankeuze met nieuwe competenties en ontdekte daarbij ook wat ze niet graag doet. Ze trok de stekker zelf uit het stopcontact, nam een sabbatical en besliste 5 jaar geleden om te springen en voluit te kiezen voor voltijds ondernemerschap en fotografie.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER