Levenslang Nieuwsgierig

In deze aflevering van #ZigZagHR Brainpickings kruipt Lesley Arens samen met Tom Jonkers in het hoofd van professor Ans De Vos die in HR eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Tom is manager talent management bij Argenta en toonde zich een heerlijke storyteller toen ik hem vorig jaar uitnodigde op de podcast.

We hadden het toen over leren en ontwikkelen bij Argenta, over diversiteit en inclusie, over het belang van de interne arbeidsmarkt, over MacGyver, over ‘meneer’ Van Rompuy, over Star Trek én over de hazelworm.

In deze episode, de tweede aflevering van seizoen 3 van Brainpickings, hebben we het opnieuw over leren en waarom de Belg dat blijkbaar niet zo graag doet. Maar ook over mijnheer Peters, de godsdienstleraar van Tom Jonkers; over de parabel van de gelijkenis van talenten, over het Mattheuseffect, over nieuwsgierigheid, over leergoesting en over het partnership Levenslang Leren.

Veel kijk- en luisterplezier!

+++

Wil jij ook graag eens sidekick for one day zijn?
Stuur dan een mailtje naar [email protected] met een verdraaid straffe reden, een verdraaid straf onderwerp en een belachelijk boeiende gast in wiens hoofd jij samen met Lesley eens wil kruipen.

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER