Effectiever leren in The Flow of Work #168

Om mensen efficiënter, effectiever en gepersonaliseerd te laten leren op het werk, heb je AI nodig. En hoewel de technologie er vandaag al is, zien we nog maar bitter weinig toepassingen in L&D en in HR. Nochtans zijn we er al jaren over bezig. AI is overigens niet hetzelfde als analytics. Dat is alvast één van de misverstanden die mijn twee gasten, Frederik Van Tornout en Elias Corneillie van het People Analytics Team van Deloitte consulting de wereld uit willen helpen.

De grootste misverstanden als het gaat over AI en HR; het belang van Evidence Based management en Datageletterdheid in talent management én concrete tips om learning in the flow of work ook in jouw organisatie mogelijk te maken. Dat krijg je in deze podcast van twee experten ter zake.

Ze zagen L&D de afgelopen twee jaar evolueren van een kost- en compliance driven afdeling naar een strategische noodzakelijkheid om de bedrijfsdoelstellingen te kunnen behalen. Het inzetten van AI en analytics kan leren menselijk maken, zeggen ze. Datageletterdheid inbouwen in je organisatie is een werk van lange adem. Laat je niet intimideren. Spreek een ambitie uit, ga aan de slag met een case zodat je de waarde ervan concreet kan maken. Ga op zoek binnen je organisatie naar data experten en laat je helpen. Je vindt hen ongetwijfeld in de sales, finance en marketing afdeling.

Vijf kernboodschappen:

(1) HR data is (slechts) een deel van de oplossing
(2) De persoonlijkheid en motivatie van de lerenden is minstens even belangrijk
(3) Durf hulp vragen: laat je omringen met data experten uit andere afdelingen
(4) Denk op voorhand na welke data je nodig hebt
(5) Verrijk je dataset met inzichten die al beschikbaar zijn in de organisatie

Veel kijk- en luisterplezier!

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR