De impact van corona op werving & selectie, onboarding én loopbaanbegeleiding #113

  • Recruitment
  • >
  • De impact van corona op werving & selectie, onboarding én loopbaanbegeleiding #113

In deze aflevering kruip ik in het hoofd van één Carla Joos, loopbaancoach bij Passion 4 Work. Met Carla heb ik het over nieuwe digitale technieken, over selectieprocedures en over een nieuwe aanpak in HR. Van zodra ze haar eerste stappen had gezet in HR wist ze het al: dit is het. Het voelde als thuiskomen en het leren kon niet snel genoeg gaan. Vandaag combineert ze haar coaching met een job als HR Business Partner én ze is zich aan het verdiepen in het begeleiden van mensen met stressklachten en burn-out. Ze heeft niet overigens alleen een tomeloze passie voor HR, maar ook voor dans.

Dit is het momentum om HR heruit te vinden, op voorwaarde dat we er strategisch mee aan de slag gaan. Welke verschuivingen ziet Carla na Covid-19? Hoe ziet een modern CV er volgens haar uit? Is purpose vandaag al een topic tijdens sollicitatiegesprekken in België? En wat is volgens haar de grootste meerwaarde van loopbaanbegeleiding?

+++

Deze aflevering maakt deel uit van een reeks van 8 podcasts ism Passion 4 Work. Met meer dan 100.000 uren coaching op de teller, willen ze werkend Vlaanderen gelukkiger én veerkrachtiger maken. En daarvoor kunnen ze rekenen op een uitgebreid netwerk van coaches in Vlaanderen.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR