Conny Vandendriessche vertrouwt Stella P. toe aan vrouwelijk powerduo

Ondernemersicoon Conny Vandendriessche vertrouwt het dagelijks bestuur van Stella P. toe aan Tessa Dugardin en Julie Desmet, die respectievelijk 7 en 2 jaar aan de slag zijn bij de headhunter die externe bestuurders in raden van advies en bestuur plaatst. “Tessa en Julie hebben de inhoud en de drive om diversiteit anno 2023 te introduceren bij bedrijven.” Conny neemt, samen met collega-ondernemer Jos Deslee, de rol op van mentor en bestuurder.

“Toen ik Stella P. in 2014 oprichtte, wilde ik meer vrouwen in raden van bestuur en advies binnenbrengen”, vertelt Conny Vandendriessche. “Ik was in mijn carrière vaak de enige vrouw in de boardroom en was ervan overtuigd dat meer vrouwen in een board een verrijking kan zijn voor een bedrijf. Vandaag omvat diversiteit meer dan gender; het gaat ook om expertise, achtergrond, leeftijd…. Dankzij hun ervaring bij Stella P. zitten Tessa en Julie op de speer van die inhoudelijke shift. Ik kan me geen beter duo inbeelden om mijn levenswerk verder te zetten.”

“Geen moment getwijfeld”

“Toen Conny de vraag stelde om Stella P. over te nemen, heb ik geen moment getwijfeld”, weet Tessa Dugardin. “Simpelweg omdat ik heel hard geloof in de toegevoegde waarde van een externe bestuurder. In de afgelopen zeven jaar heb ik bij zo’n 200 bedrijven gezien dat dat wérkt. Maar de impact van en de snelheid waarmee bedrijven vandaag het hoofd moeten bieden aan strategische uitdagingen is gigantisch. Daaruit volgt een nooit geziene war for talent. Dat maakt de nood aan externe, complementaire leden in een raad van bestuur alleen maar acuter – en onze job complexer en boeiender. Want de missie van Stella P. blijft: bestuurders matchen met bedrijven waar ze écht toegevoegde waarde kunnen leveren.”

Top-match

Zelf zijn co-CEO’s Tessa en Julie ook een top-match. “We zijn allebei dynamisch, gedreven en volgen onze dossiers tot in de puntjes op”, duidt Julie Desmet. “Tessa is extravert – ‘big mouth, big heart’ – en kent de markt door en door. Ik combineer het commerciële met een meer analytisch-operationele insteek: hoe kan ik onze processen optimaliseren zodat we als team nog meer op onze klant kunnen focussen? Daarin schuilt onze complementariteit. Ik heb zelf een verleden in rekrutering en kom uit een ondernemersnest. Een bedrijf als Stella P. mee gaan leiden doe ik dan ook met het nodige vertrouwen.”

“Hard werken en slim zijn volstaan niet meer”

Voor diversiteit binnen Stella P. zelf zorgt Jos Deslee. Als gewezen topman van de textielgroep BekaertDeslee heeft hij het geknipte profiel om, samen met Conny, de twee jonge onderneemsters te coachen op hun ambitieuze pad. “Tijdens mijn loopbaan was diversiteit in onze bedrijven vanzelfsprekend. Diversiteit is een middel, geen doel op zich. Het is pas als je niet meer in hokjes denkt, dat je diversiteit echt naar waarde kan schatten. Als ondernemer volstaat het niet meer om hard te werken en slim te zijn. Je hebt een betrouwbare externe blik nodig die verder kijkt dan de waan van de dag. Inhoud en kwaliteit in een psychologisch veilige omgeving, dat is de vrouwelijke toets van Stella P. die bedrijven hard nodig hebben. Net daarom schrijf ik graag mee aan dit nieuwe hoofdstuk.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER