Brussel loopt zich warm voor jubileumeditie Wings for life

Op 7 mei wordt onder het Atomium in Brussel – en simultaan in 192 landen – het startschot gelost van de 10e editie van de Wings for Life World Run, de grootste en uniekste loopwedstrijd ter wereld. Een race zonder fysieke eindmeet, maar wel met een virtuele finish in een speciale app. De opbrengst gaat integraal naar de Wings for Life Foundation, die onderzoek voert naar de genezing van ruggenmergletsels.

Tijdens de Wings for Life World Run starten alle deelnemers – van beginners tot professionele atleten – overal ter wereld op exact hetzelfde moment. Er is geen eindstreep, maar 30 minuten na de start begint wel de virtuele Catcher Car te rijden in de app, om alle deelnemers één voor één in te halen en uit te schakelen.

Belgische topatleten gaan de uitdaging aan

Dit jaar zullen er heel wat Belgische topatleten te spotten zijn op het parcours in Brussel. Zo is snowboarder Seppe Smits al aan z’n negende Wings for Life World Run toe. En ook Maxime Richard (kajak), Lore Bruggeman (skate) en Tom de Dorlodot (paragliding) zullen de app zo lang mogelijk proberen voor te blijven.

Ook heel wat bekende Belgische content creators zijn trouwens van de partij: Average Rob en Arno The Kid, Jaël Ost, Joshua Feytons, Aaron De Groeve, Maximiliaan Verheyen, Ilias Kostit, Elias Verwilt, Xander Mertens, Timon Verbeeck…

WingsForLifeWorldRun 7 min

100% van de opbrengst naar het goede doel

De wereldwijde opbrengst van de Wings for Life World Run (startgeld en donaties) gaat integraal naar de Wings for Life Foundation, een non-profitorganisatie die onderzoek voert naar de genezing van ruggenmergletsels. Door zich in te schrijven dragen alle deelnemers dus hun steentje bij om levens te veranderen.

“Onderzoek blijft uiterst belangrijk én levert resultaten op. Dat willen we met dit event in de verf zetten. Dat de opbrengsten volledig naar onderzoek gaan, is uniek. En meteen ook de reden van het grote succes van de Wings for Life World Run.”

Marc Herremans, internationaal sportdirecteur van de Wings for Life World Run

Sinds de 1e editie in 2014 is in totaal al 38 miljoen euro ingezameld voor de Wings for Life Foundation.

  • In 2022 namen 161.892 lopers uit 192 landen deel. In geen enkele andere race liepen ooit zoveel mensen op hetzelfde moment.
  • In de afgelopen 9 jaar legden alle deelnemers samen 10.266.768 kilometer af, goed voor ruim 256 rondjes rond de Aarde.
  • Het huidige wereldrecord staat op naam van Aron Anderson.
  • In 2017 legde de Zweedse avonturier in zijn rolstoel maar liefst 92,2 km af voor hij werd ingehaald door de Catcher Car.
WingsForLifeWorldRun 5 min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER