Belg Kristof Reynvoet benoemd als voorzitter van Stanton Chase

Kristof Reynvoet is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur bij Stanton Chase International, een executive search bedrijf met 72 vestigingen in 45 landen. Hij is de jongste voorzitter ooit sinds de oprichting in 1990. Reynvoet is Partner bij Stanton Chase Belux en was in het recente verleden ook al vicevoorzitter van Stanton Chase EMEA.

Kristof Reynvoet is bijna vijftien jaar aan de slag bij het HR-dienstenbedrijf. Naast zijn rol in de Belgische-Luxemburgse vestiging was hij ook al Industrial Practice leader en vicepresident van Stanton Chase EMEA, telkens voor een mandaat van twee jaar. Nu is Reynvoet door de collega’s aangeduid om als ‘Global Chair’ de Raad van Bestuur voor te zitten. Hij is de eerste Belg die die eer krijgt. Het wordt zijn taak om het internationale bedrijf naar de digitale toekomst te leiden.

“Executive search verandert”, legt Kristof Reynvoet uit. “Je kracht lag vroeger in de waarde van je adressenbestand. Onder impuls van nieuwe technologieën verschuift dit nog meer naar sectorkennis, kennis van digitalisering en modernisering, successieplanning en leadershipcoaching. We merken dat bedrijven vandaag nog meer upstream en downstream denken, zelfs naar een meer geïntegreerd ecosysteemdenken. Leiders moeten zich aanpassen aan die nieuwe realiteit, ook in ons land.”

De huidige aandacht voor AI kan daarbij een kantelpunt zijn, meent hij: “AI heeft een impact op onze kennisjobs. Technologieën als ChatGPT zorgen misschien voor een wake-upcall? We moeten alleszins herbronnen: studeren stopt niet als je 25 bent. We moeten massaal omscholen, niet wachten op de andere: dit is een verantwoordelijkheid van zowel de overheid, de werkgevers EN de werknemers. We hebben geen traditie van levenslang leren, maar kunnen wel iets veranderen. Dat wil ik als Global Chair onder de aandacht brengen in ons land.”

Reynvoet haalde in het verleden verschillende masterdiploma’s aan de Universiteit Gent en de Vlerick Business School. Vorig jaar behaalde hij nog een Executive MBA aan de vermaarde business school Kellogg-Northwestern University in de Verenigde Staten.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER