Bain Capital wordt nieuwe meerderheidsaandeelhouder van House of HR

House of HR (‘de onderneming’), Europees marktleider in hr-dienstverlening, kondigde dit weekend aan dat Bain Capital Private Equity – één van de grootste private investeringsmaatschappijen ter wereld –een koopovereenkomst heeft voor de verwerving van een belang van 55% in de onderneming. Het management van House of HR, Naxicap en stichter Conny Vandendriessche houden het resterende eigen vermogen in handen. Het nieuwe strategische partnerschap zal de ondernemingsgeest van House of HR levend houden, het bedrijf helpen zijn unieke platform op te schalen in nieuwe markten en zorgen voor meer investeringen in digitalisering.

Europees leider

Als leider in hr-dienstverlening stelt House of HR elke maand meer dan 57.000 mensen tewerk in kleine, middelgrote en grote bedrijven. House of HR is gestart in 1995 met één enkel Accent Jobs kantoor in Roeselare, België, en is uitgegroeid tot een Europese groep met meer dan 4.300 interne medewerkers, een omzet van € 2,2 miljard in 2021 en kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, alsook rekruteringsagentschappen in onder meer Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje.

Volgehouden groei

House of HR volgt een multimerkenstrategie die lokaal ondernemerschap stimuleert om gespecialiseerde markten te bedienen, waardoor het één van de meest op groei gefocuste en winstgevende platforms ter wereld is.

House of HR is voortdurend op zoek naar nieuwe investeringskansen in bedrijven die het aanbod van House of HR kunnen aanvullen op het vlak van sectorspecialisatie (bv. gezondheidszorg, IT, overheidssector), focus op een bepaald soort kandidatenprofiel (bv. engineering, juridisch, financieel) of geografische spreiding.

De focus van House of HR op digitale oplossingen voor zowel kandidaten als klanten voldoet aan de groeiende vraag van de werknemers naar flexibiliteit. House of HR staat bekend om zijn toonaangevende digitale oplossingen, zoals NOWJOBS (volledig digitaal matchingplatform voor studenten en flexijobbers), SWOP, Gighouse en Book’u.

“Met de investering van Bain Capital in House of HR beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons ongelooflijke verhaal”, aldus Rika Coppens, CEO van House of HR. “Wij willen ons groeipad voortzetten. Dat is gebaseerd op een sterke organische groei en op gerichte en gespecialiseerde M&A in bestaande markten, de DACH-regio en Scandinavië, dit alles ondersteund door voortdurende aandacht voor digitalisering.Tegelijk willen we de hoge standaard behouden wanneer het gaat over aandacht voor de mensen, zowel intern naar onze werknemers (onze Happy Rebels) als extern naar onze kandidaten.”

“Slechts zelden vinden we zo’n uniek platform met een bruisend, energiek ethos en een uitstekend managementteam als House of HR”, verklaarde Christophe Jacobs van Merlen, managing director, Bain Capital Private Equity.

“We waren onder de indruk van het gespecialiseerde bedrijfsmodel van House of HR, onderbouwd met een sterk aandeelhouderschap van werknemers. Dat heeft bovengemiddelde volgehouden groei opgeleverd gedurende meer dan tien jaar! Dit alles gaat gepaard met een unieke staat van dienst op het vlak van succesvolle M&A in deze sector, die wij graag willen versnellen. We zijn blij dat we dit partnerschap kunnen aangaan met Naxicap en Conny Vandendriessche, die allebei hun diepgaande expertise in de business houden”, aldus Matthias Boyer-Chammard, managing director, Bain Capital Private Equity.

“Sinds we in 2012 voor het eerst investeerden in Accent Jobs (nu House of HR), heeft de groep 37 overnames gedaan en twee uitzonderlijke CEO’s gekend, die een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van House of HR. Tijdens deze reis van tien jaar zijn we verrast en vaak onder de indruk geweest van de mensen van House of HR. Hun passie en hartelijkheid werkt aanstekelijk. Wij zijn er trots op dat wij onze positie als meerderheidsaandeelhouder bij House of HR kunnen overdragen. Een groep die sterker is dan ooit, met een aanzienlijke internationale voetafdruk, die tien maal meer winst genereert dan in 2012 en klaar is voor een nieuw groeitraject met een prominente aandeelhouder als Bain Capital. Bovenal wil ik alle mensen van House of HR en Conny Vandendriessche bedanken voor deze uitzonderlijke reis,” vertelt Eric Aveillan, CEO, Naxicap Partners.

“Ik ben heel blij dat House of HR een nieuwe hoofdaandeelhouder heeft gevonden, die, net zoals Naxicap 10 jaar geleden, echt het ondernemende en mensgerichte DNA van het bedrijf begrijpt. Het was een droom die uitkwam om House of HR te zien groeien van 1 Accent Jobs kantoor in Roeselare tot een internationale groep. Dat is ook de reden waarom ik minderheidsaandeelhouder en bestuurslid wil blijven zodat ik mijn steun voor alle Happy Rebels die voor House of HR werken kan blijven tonen,’ zo vertelt Conny Vandendriessche, stichtster en bestuurslid van House of HR.

De afronding van de transactie blijft afhankelijk van de gebruikelijke reglementaire goedkeuringen in het bijzonder.

Een groep van financiële instellingen heeft er zich toe verbonden om een schuldfinancieringspakket te voorzien ter ondersteuning van de overname van een meerderheidsaandeel door Bain Capital. Verwacht wordt dat de huidige Term Loan B, Senior Secured Notes en Senior Subordinated Notes van het bedrijf geherfinancierd worden met private, waaronder 2nd lien TLB faciliteiten, en/of een openbare schuldfinanciering tegen voorwaarden die gebruikelijk zijn voor soortgelijke overnamefinancieringen bij de afronding van de overname, die naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal zal plaatsvinden, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: Workforce Management als strategische succesfactor

26 OKTOBER 2023

Ook interessant

LEES MEER