AG op zoek naar 360 nieuwe medewerkers: 1 aanwerving per dag

In 2022 realiseerde marktleider AG zijn ambitie om duurzaam verder te groeien in de Belgische verzekeringsmarkt. Om die groei te ondersteunen, rekruteerde het bedrijf vorig jaar 360 nieuwe collega’s, een record. In 2023 wil AG dat record minstens evenaren en voor nog eens zoveel nieuwe medewerkers een ‘Great Place to Grow for all’ worden. In zowat elke afdeling heeft AG openstaande vacatures, waardoor er opportuniteiten zijn voor een zeer brede waaier aan profielen. De meeste vacatures situeren zich bij IT en Insurance Operations.

Eén aanwerving per dag

Duurzame groei is een van de centrale pijlers in de bedrijfsstrategie van AG. Duurzame groei verwijst niet alleen naar de omzet of het aantal klanten, maar ook naar de carrièremogelijkheden voor medewerkers. Na ruim 260 aanwervingen in 2020, 320 in 2021 en 360 in 2022, gaat AG in 2023 opnieuw op zoek naar 360 nieuwe collega’s. Enerzijds gaat het om nieuwe functies die vanzelf ontstaan binnen een dynamisch, inclusief en groeiend bedrijf als AG, anderzijds gaat het om vervangingen van collega’s die intern een nieuwe uitdaging opnemen, met pensioen gaan of het bedrijf vrijwillig verlaten. Bij AG werken in totaal zo’n 4.240 mensen.

“We staan voor de enorme uitdaging om ook in 2023 één medewerker per dag aan te werven. Nochtans zijn wij tijdens de coronaperiode blijven aanwerven, terwijl andere bedrijven misschien iets afwachtender reageerden. Maar doordat ook andere bedrijven nu terug meer rekruteren, ziet de al krappe arbeidsmarkt er voor 2023 extra uitdagend uit. Toch maak ik me sterk dat ons aanbod voldoende overtuigend is om ook in 2023 onze rekruteringsdoelstelling van 360 nieuwkomers te behalen. Wie voor AG kiest, kiest voor een gevestigde Top Employer die kandidaten niet gewoon een job aanbiedt, maar een hele carrière. Het bewijs? Maar liefst 170 collega’s gingen in 2022 een nieuwe interne uitdaging aan bij AG, wat we alleen maar aanmoedigen.”

Jan Heyvaert, Chief Human Resources & Sustainability Officer

Toonaangevende IT-afdeling zoekt 70 nieuwe mensen

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij een verzekeraar, maar AG is in België een pionier als het gaat over digitalisering en technologie, en beschikt over een team van ruim 800 IT-professionals in een brede waaier aan domeinen. De afgelopen jaren bouwde AG een hypermodern en innovatief platform uit, dat nu de deuren opent voor heel wat nieuwe mogelijkheden op het vlak van digitalisering. Het bedrijf zoekt daarom 70 nieuwe collega’s om zijn IT-teams te versterken.

“De verwachtingen van onze partners, klanten en medewerkers worden steeds digitaler. In 2022 hebben we onze hele IT-architectuur naar nieuwe technologische platforms gemigreerd. Dat project was geen eindpunt, maar het begin van een nieuw verhaal. Het biedt heel wat kansen, zowel voor experten als voor young graduates, in functies als functioneel architect of analist, technical architect en designer of projectleider. Maar ook in nieuwe domeinen als cyber security en network engineering liggen opportuniteiten voor IT-specialisten.”

Philippe Van Belle, Chief Information & Technology Officer en recent nog verkozen tot ‘CIO of the Year’

Een job voor zowat elk profiel

Naast de jobs in IT zijn er ook in de andere afdelingen van AG heel wat mogelijkheden, zowel voor starters als voor meer ervaren profielen. Voor zijn vestigingen in Antwerpen, Brussel en Charleroi zoekt AG Insurance Officers die klantendossiers van A tot Z beheren (zowel het opstellen en opvolgen van offertes en contracten als het beheren van schadedossiers). Daarnaast zoekt het bedrijf meer dan honderd experten in andere domeinen, zoals actuarissen, technische inspecteurs, juristen, marketeers en businessanalisten.

Jan Heyvaert: “We zijn ervan overtuigd dat we voor al die rollen de ideale eerste of volgende stap in een carrière kunnen zijn. In de verzekeringssector en zeker bij AG liggen ongelooflijk veel mogelijkheden. Kandidaten komen hier bovendien terecht in een warme, familiale en dynamische sfeer waarin het welzijn en het welbevinden van medewerkers centraal staan, en kunnen rekenen op een uniek totaalpakket. Bovenop een job met verantwoordelijkheid bieden we hen immers heel wat flexibiliteit, een uitgebreid opleidingsaanbod en een gepersonaliseerd verloningspakket dat helemaal tegemoetkomt aan hun behoeften, op elk moment in hun leven. Zowel onze huidige als onze toekomstige medewerkers moeten elke dag opnieuw voelen dat AG een ‘Great Place to Grow for all’ is en dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor een boeiende en duurzame carrière.”

GettyImages 1144549146 min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER