PARTNERCONTENT

Buiten zoeken, binnen vinden: interne mobiliteit als strategie voor talentwerving

In deze spotlight reeks geeft Karen Celen, General Manager van Thalento, 5 redenen waarom het loont om in te zetten op assessments, zeker in tijden van crisis en arbeidsmarktkrapte.

Vandaag de dag bijten heel wat organisaties hun tanden stuk op die volatiele arbeidsmarkt. Bedrijven die moeilijk instroom genereren om de openstaande vacatures in te vullen zoeken heel vaak naar talenten buiten de organisatie. Extern vinden ze dan alleen maar een schaarste. Door enkel naar buiten te kijken vergeten ze een gigantisch potentieel van mensen binnen het bedrijf die vaak al over de juiste mentaliteit, ervaring en kennis beschikken en de bedrijfscultuur al helemaal kennen.

In een tijd waarin talent schaars is, biedt interne mobiliteit een waardevolle oplossing voor organisaties.

Deze werknemers zitten wellicht in een andere functie waar hun talenten mogelijks niet of deels maar tot ontplooiing komen. Zij kunnen hun talenten ook anders inzetten waar ze misschien wel meer voldoening zullen uithalen. Organisaties zijn vaak gericht op een externe zoektocht, dat ze vergeten dat de oplossingen binnen kunnen liggen.

Door medewerkers de mogelijkheid te bieden om intern door te groeien, kunnen organisaties hun personeel behouden, de bedrijfscontinuïteit waarborgen en tegelijkertijd de kosten en risico’s van externe werving verminderen.


Sommige medewerkers bekleden in hun vrije tijd ook diverse hobby’s of vrijwilligersfuncties die bepaalde vaardigheden met zich meebrengen. Echter, hebben ze niet altijd de mogelijkheid om deze vaardigheden in te zetten binnen de organisatie. Deze verborgen talenten blijven vaak onder de radar van leidinggevenden of HR waarmee heel wat potentieel verloren gaat.

Een wetenschappelijk assessment als Thalento® geeft je handvaten om deze talenten eenvoudig aan het licht te brengen.

Door middel van onderbouwde assessments, zoals competentiebeoordelingen en persoonlijkheidsassessments, kunnen organisaties inzicht krijgen in de sterke punten en voorkeuren van hun medewerkers en hen op de juiste positie plaatsen.

Wanneer je medewerkers al enige tijd in dienst zijn geeft een onderbouwde tool ook de nodige objectieve informatie over sterke punten en ontwikkelgebieden.

Als bedrijven zich beter willen wapenen tegen de War for Talent dienen ze interne mobiliteit te promoten en zo makkelijk mogelijk te maken om talent gaps te gaan invullen. Talent blijft schaars en zal nog een hele tijd schaars blijven. Het vergt heel wat lef van bedrijven om naar hun interne talentenpool te kijken, te wisselen van positie en mensen kansen te geven om andere functies in te vullen. Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke oplossingen.

Ontdek Thalento®: maximaliseer interne mobiliteit, benut talent optimaal!
Neem contact op voor geavanceerde assessments en talentmanagementoplossingen.
Succesvolle interne mobiliteit begint hier!

>> MEER INFO

unnamed 7

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER