fbpx

10 Werken.

Ieder jaar selecteren we samen met de 10 #ZigZagHR-Wijzen 10 uitdagingen voor HR, 10 topics waar HR van wakker ligt of van wakker zou moeten liggen. Dit zijn de topics voor 2019-2020:

Peaceful young woman reading magazine at home

Oktober 2019

From Careers To Experiences.

Welke mix zetten progressieve HR teams in om talent aan te trekken, op te leiden, te verlonen en vast te houden in een tijdperk waarin alles draait rond experiences, zingeving en waarbij medewerkers geleidelijk aan opteren voor alternatieve ZigZag-carrières naast de klassieke loopbaanpaden.

Oktober 2019

November 2019

Beyond The Traditional Workforce.

We evolueren naar een ‘hybride workforce’ waar vaste medewerkers samenwerken met agile (flexibel) talent en waarin diversiteit en flexibiliteit key zijn. Hoe gaan organisaties hiermee om en  wat is de impact op HR in deze nieuwe context, welke alternatieve vormen van tewerkstelling sluiten beter aan bij de gewijzigde context van werk en wat zijn daarbij de grootste uitdagingen zijn?  

November 2019

December 2019

Back To The Future.

In december staat innovatie centraal en dan vooral de rol die HR opneemt om bedrijven hierin te ondersteunen. Hoe zorgt HR ervoor dat organisaties enerzijds kunnen inzetten op het optimaliseren van hun huidige businessmodel en anderzijds talent ‘in huis hebben’ die op zoek gaan naar en experimenteren met fundamenteel nieuwe businessmodellen.

December 2019

Januari 2020

Wellbeing.

In januari draait alles om wellbeing en dat vanuit verschillende invalshoeken: fysiek, mentaal, de impact van de omgeving, ergonomie, maar ook zelfzorg zal hierin aan bod komen. 

Januari 2020

Februari 2020

Leadership: De Baas Is Gebuisd (?)

We gaan op zoek naar de gewijzigde rol(len) voor leidinggevenden op de werkvloer van vandaag: hoe gaat een leidinggevende om met hybride teams, verschillende generaties en verschillende culturen, vaste medewerkers die samenwerken met agile talent, met remote workers? Blinken vrouwen meer uit in leiderschap, hoe evolueert leiderschap in een genetwerkte organisatie. En uiteraard welke rollen neemt HR hierin op?

Februari 2020

Maart 2020

HR Tech: Brave New Digital World.

Focus op technologie: ziet de HR professional vandaag nog het bos door de bomen: welke tools zijn er – hoe weet je welke tools te kiezen voor je verschillende HR processen?

Maart 2020

April 2020

Business Acumen For HR + #ZigZagHR-Stack.

We zoomen in op de competenties voor de HR professional van de toekomst: de #ZigZagHR-Stack en de noodzaak aan business acumen voor HR.

April 2020

Mei 2020

The Social Organization.

In welke mate integreren bedrijven in ons land sociale, milieu- en economische aspecten in hun waarden, cultuur, beslissingen, strategie en bedrijfsvoering en welke rol HR vervult daarin?

Mei 2020

Juni 2020

The Future Of Recruitment.

Is opleiden het nieuwe rekruteren? Welke bedrijven zetten al sterk in op upskilling, rematching? Wat kunnen progressieve HR professionals leren van technieken uit marketing. En hoe inclusief is rekruteren in België eigenlijk?

Juni 2020

September 2020

So You Think You Can Learn: Learning Agility.

Hoe zijn de verwachtingen van de workforce inzake leren geëvolueerd en in welke mate slagen organisaties en HR erin om daar gepast op in te spelen? 

September 2020

Ons Tijdschrift ontvangen?

#ZigZagHR, dé HR-community voor progressieve HR professionals in België, connecteert HR professionals en leidinggevenden op maandelijkse events, inspireert over de toekomst van HR door het delen van best & next practices online én in een maandelijks tijdschrift  en geeft richting hoe HR zichzelf heruit kan vinden en welke mindset en skillset daarvoor nodig zijn. 

#ZigZagHR-Nieuwsbrief© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR