10 Wijzen.

Ieder jaar selecteren we 10 wijzen: een mix van progressieve HR experten én niet-HR experten die elk mee de inhoud van de 10 werken voor HR bepalen.

hans casier
oktober 2019

1. Hans Casier // CHRO DEME Group.

Hans Casier is sedert november 2016 HRD bij DEME group, de Antwerpse baggeraar die ondertussen voor de 3de keer verkozen werd als globaal meest aantrekkelijke privé werkgever én het beste bedrijf als het gaat over werkzekerheid, toekomstperspectieven, jobinhoud, werksfeer, nieuwste technologieën en loon & voordelen.

In het allereerste nummer van #ZigZagHR ontdek je onder andere welke mix DEME group inzet om hoogtechnologisch en hooggekwalificeerd talent aan te trekken én vast te houden.

november 2019

2. Marleen Deleu // Director Nextconomy.

Marleen Deleu richtte in juni 2017 – samen met Hugo-Jan Ruts – Nextconomy op, een onafhankelijk kennisplatform voor iedereen die betrokken is bij de veranderende wereld van (freelance) werk en (flexibel) organiseren. 

In de editie van november deelt Marleen haar expertise inzake total talent management en gaan we op zoek naar de rol van HR als het gaat over extern talent.

marleen deleu
©CD20191120nr141838 Besix Geert Aelbrecht en Peter Bertels
december 2019

3. Geert Aelbrecht & Peter Bertels

Geert Aelbrecht, Chief People Officer bij BESIX Group deelt deze maand de rol van #ZigZagHR wijze met Peter Bertels, innovatie expert en verantwoordelijk voor het Unleash programma bij BESIX Group.
Geert is een ingenieur die in HR terecht kwam en mogen we dus gerust een ZigZagger pur sang noemen. Peter doctoreerde in computer science engineering en bij Besix stimuleert hij innovatie en intrapreneurship.
 
Hun visie over hoe je een bedrijf innovatief kan maken en wat de rol van HR, of liever van ‘people’ daarin is, delen ze in deze derde editie.
januari 2020

4. Ann De Bisschop

Ann De Bisschop bouwde een imposante carrière op in de media. Als commercieel directeur en directeur radio zetelde ze in het directiecomité van DPG Media (het vroegere Medialaan) waar ze de laatste jaren directeur Wellbeing was. Ze schreef in 2019 ‘Aftellen naar maandag’ en is volop bezig aan haar tweede boek.
 
Ann brengt in de editie van januari haar argumenten waarom Wellbeing = winst² en ze licht toe waarom Wellbeing helemaal geen soft verhaal is.
©Caroline Dupont Photography 20191210nr093102 Ann De Bisschop
©Caroline Dupont Photography 20191204nr132028 Lidl Sophie Vandamme
februari 2019

5. Sophie Vandamme

In het voorjaar van 2019 kwam Sophie aan boord bij Lidl als CHRO, na 13 jaar Mc Bride. 
De afgelopen jaren transformeerde Lidl van transactioneel leiderschap in een control & command cultuur naar transformationeel leiderschap waarbij inclusie, empowerment, ownership, trust en agile veel meer zijn dan buzzwords.
En vier jaar geleden introduceerde de grootste retailer in Europa  met “High 5 Leadership”, hun eigen leiderschap model.
 
Welke weg ze de afgelopen jaren hebben afgelegd in leiderschap ontdek je in de vierde editie van #ZigZagHR
maart 2020

6. Christophe Vanden Eede

Christophe Vanden Eede is global head of career management bij ING. Hij startte zijn loopbaan bij Electrabel (nu Engie) waar hij naar eigen zeggen de ‘digital microbe’ heeft opgedaan. Hij bouwde daar mee aan het employer brand, rolde er als L&D manager een nieuwe leercultuur uit en hij boostte mee de digitale transformatie in het bedrijf, eerst lokaal, vervolgens in alle Europese units. Vooraleer hij aan de slag ging bij ING was hij ook chief talent officer bij Telenet. Hij is co-auteur van het boek Social Technologies in business en voorzitter van de Belgische HR digital community. 
 
Change en digital lopen als een rode draad doorheen de loopbaan Van Christophe, wat hem de ideale #ZigZagHR-Wijze maakt voor HR Tech in maart. 
CCD 200213nr122557 Christophe Vanden Eede min

Een vraag voor één van de 10 wijzen?

Neem gerust contact met ons op.